Aksaray Valisi Alimoğluna veda yemeği

Aksaray Valisi Alimoğluna veda yemeği


AKSARAY (A.A) - Hakkari Valiliğine atanan Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu için veda yemeği verildi.
     Aksaray Valiliği, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünce düzenlenen veda yemeğine, Vali Orhan Alimoğlu, Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz, Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Selçuk, İdare Mahkemesi Başkanı Dinçer Yılmaz, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     Alimoğlu, yemekte yaptığı konuşmada, 3,5 yıldır Aksarayda görev yaptığını söyledi. Devlet işinin ciddiyet istediğini, asık suratlı olmadan ciddi olmaya, samimi olmaya gayret gösterdiklerini belirten Alimoğlu, İşlerimizi ilgili, bilgili arkadaşlarla istişare ile yapmaya çalıştık. Boş durmayalım millete borcumuz vardır diyerek, her günü son gün bilerek bugünün işini yarına bırakmadan uğraştık. Ne oldu, ne kadar olduysa ortadadır. Bilmek isteyenler bilmektedir dedi.
     Gençlere fazla vakit ayırmaya çalıştık. Bunu da onlara olan borcumuzu ödersek hepimiz için iyi olacağına, faydalı olacağına inandığımız için yapmaya çalıştık. Yetişmiş adamınız olursa her şey iyi olur diyen Alimoğlu, Atatürkün bir sözünde Türkiye Cumhuriyeti kimsesizlerin kimsesidir dediğini, Başbakan Erdoğanın da her toplantıda garip-gurebayı kollayın dediğini hatırlattı. Alimoğlu, Aksarayda hep beraber çalıştık. Ben Aksaraydan güzel haberler duymaktan memnuniyet duyarım. Herkese hakkımı helal ediyorum. Hakkariyi Aksarayla kardeş şehir yapalım. İrtibatı koparmayalım diye konuştu.
     Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz de Alimoğlunun fark yaratan bir insan olduğunu belirterek, kendisini 3,5 yılda hiç asık suratlı görmediğini, sözü olumlu anlayan, insanlara olumlu bakan bir devlet adamı olduğunu ifade etti.
     Alimoğlundan çok şey öğrendiklerini vurgulayan Açıkgöz, şunları kaydetti:
     Tarımda artık Aksarayın adı biliniyor. Okuma yazma işlerinde Aksarayın adı biliniyor. Milli Eğitim Bakanımız Aksaraydaki bu faaliyetleri incelediler daha sonra Milli Eğitim Bakanlığında okuma dairesi oluşturdular. Sayın Valimiz Aksaray adamı ile meşhur olsun diye çok gayret gösterdi. Eğitim işlerini bunun için yaptı. Bunun meyvesi bugünden yarına ortaya çıkacak bir şey değil ama 20 yıl içinde Aksaray siyasetçisi, bürokratı bu öğrencilerin arasından çıkacaktır
     Aksaray Belediye Başkanı Nevza Palta ise Alimoğlu ile her türlü konuda el birliği, gönül birliği içinde güzel hizmetler yaparak Aksaraya güzel şeyler kazandırdıklarını söyledi.
     Yapılan hizmetlerden ziyade Alimoğlunun insana ve eğitime verdiği önemin en önemli özelliği olduğunu ifade eden Palta, Bir Çin atasözünde 1 yıl sonrasını düşünüyorsan buğday ek, 10 yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, 100 yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir denilmektedir. Bu süre içinde Sayın Valimizin 10 binin üzerinde öğrencinin dertleri ve eğitimleri ile birebir ilgilenmesi büyük bir olay. Bu gönül işi, er kişi işi. Bunların sonucu hemen görülmez ama bu atılan tohumlar yıllar sonra güzel insanların yetişmesi anlamında çok güzel sonuçlar ortaya çıkaracağı kanaatindeyim. Sadece bu güzel işi söylememiz yeter de artar dedi.
    
     Muhabir : Adem Koçak/Ersin Altınsoy
     Yayıncı : Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Aksaray Valisi Alimoğluna veda yemeği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER