Aksaray Valisi Selami Altınok:

Aksaray Valisi Selami Altınok: -Köylerimizin yol, içme suyu, kanalizasyon problemleri çözüldüğü için sosyal ihtiyaçların giderilmesi isteniyor


AKSARAY (A.A) - Aksaray Valisi Selami Altınok, köylerin yol, içme suyu, kanalizasyon problemleri çözüldüğü için artık sosyal konularda hizmet beklentisi olduğunu söyledi.
     Altınok, 9. dönem ekim ayı olağan toplantısını yapan İl Genel Meclisini ziyaret ederek, bir konuşma yaptı.
     İl Özel İdarelerinin 2005 yılında yeniden yapılandırıldıktan sonra fonksiyonları, vizyonu ve bütçe imkanları ile büyük bir güce kavuştuğunu ifade eden Altınok, 2005 yılından sonra KÖYDES çalışmaları için aktarılan kaynaklarla İl Özel İdarelerinin adeta altın çağını yaşadığını bildirdi.
     Özel idarelerin asıl görevinin kırsal altyapı olduğunu belirten Altınok, Aksarayda içme suyu olmayan, yolları asfalt olmayan köyün bulunmadığını söyledi.
     Bundan sonra hep beraber çalışacağız. İhtiyaçları birlikte değerlendireceğiz birlikte koşturacağız diyen Vali Altınok, İl Genel Meclisi kararlarının kanun gereği Valilik makamına gelmek zorunda olduğunu, Meclis kararları ile ilgili hukukilik denetimi yapacağını belirtti.
     Meclis kararları ile ilgili yerindelik denetimi yapmanın ise valinin görevi olmadığını ifade eden Altınok, Kararlar kanuna uygun mu, değil mi- Buna bakmak benim işim. Niye yol yaptınız, niye içme suyu yapmadınız diye Meclisin iradesine karışmayacağız. Biz projelerimizi iyi anlatacağız. Siz idarenin anlattıklarına katılırsanız o idarenin başarısı olur. Yol değil de su yapacağız, kanalizasyon yapacağız derseniz bu Meclisin iradesidir dedi.
     Aksarayın Türkiyenin kırsal altyapı noktasında ortalamanın üzerinde bir şehir olduğunu, bunun için vatandaşların farklı sosyal ihtiyaçlar için hizmet beklediğini vurgulayan Altınok, Köylerimizin yol, içme suyu, kanalizasyon problemleri çözüldüğü için sosyal ihtiyaçların giderilmesi isteniyor. Bu noktada nüfusu yoğun olan köylerimizin okul bahçelerine çocuk oyun parkları kurabiliriz dedi.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Aksaray Valisi Selami Altınok: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER