AKSAV Genel Müdürü Kumsal, KONYSİADın konuğu

AKSAV Genel Müdürü Kumsal, KONYSİADın konuğu oldu


ANTALYA (A.A) - Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneğinin (KONYSİAD) toplantısına katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve AKSAV Genel Müdürü Göksel Kumsal, Altın Portakal Film Festivali ile ilgili bilgi verdi.
     KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, Antalyanın Altın Portakal gibi önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptığına dikkati çekti. Altın Portakalıın daha etkin hale nasıl getirileceğinin tartışılmasını isteyen Kaplan, Dünya film festivali yapmak için atılması gereken adımların masaya yatırılması lazım. Antalyanın Cannesdan eksiği yok, fazlası var dedi.
     Altın Portakal Film Festivaline, KONYSAİD olarak ellerinden gelen katkıyı koymaya hazır olduklarını vurgulayan Kaplan, Göksel Kumsala kendilerini bilgilendirdiği için teşekkür etti.
     AKSAV Genel Müdürü Göksel Kumsal da 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinin Mizah, Muhalefet ve Demokrasi ana teması üzerine şekillendirileceğini ifade etti.
     Ulusal ve uluslararası uzun, ulusal kısa metraj ve ulusal belgesel film yarışmalarının yapılacağını kaydeden Kumsal, Altın Portakala bu yıl Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasına 44 film, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışmasına 254 film ve Ulusal Belgesel Film Yarışmasına 111 filmin başvurduğunu belirtti.
     En İyi Film Ödülünün sahibi olan yapımcının, ödülü aldığı yılı takiben 2 yıl içinde çekeceği yeni filminin bir bölümünü yönetmelikte belirtilen kriterlere uygun olarak Antalyada çekmesi halinde teşvik amacıyla 70 bin lira değerinde Antalya Teşvik Ödülünü de ihdas ettiklerini dile getiren Göksel Kumsal, toplamda 765 bin lira ödül dağıtılacağı söyledi.
     Hülya Avşarın jüri başkanı olması noktasında yaşanan tartışmaları çok anlamlı bulmadığının da altını çizen Kumsal, şöyle konuştu:
     Sayın Avşar gibi değerli birçok isim var. O isimlerden birisi de elbette jüri başkanlığı yapabilirdi. Biz sayın Avşarı tercih ettik. Ayrıca iddia edildiği gibi jüri başkanının diğer jüri üyelerini etkilemesi gibi bir şey söz konusu olamaz. Sadece oyların eşitliği halinde oyunun çift oy olarak değerlendirilmesi söz konusu. Bunun tartışılması ne kadar gerekli onu halkın takdirine bırakıyorum.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber AKSAV Genel Müdürü Kumsal, KONYSİADın konuğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER