Akseki Eğitim Hayratı Derneği aralık ayı

Akseki Eğitim Hayratı Derneği aralık ayı toplantısı -Toplantı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı yetkililerinin katılımı ile Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübünde gerçekleşti


ANTALYA (A.A) - Akseki Eğitim Hayratı Derneği Antalya Şubesinin aralık ayı toplantısı gerçekleştirildi.
     Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübünde gerçekleştirilen toplantıya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, İbradı Kaymakamı Bülent Ay, Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, Akseki Eğitim Hayratı Derneği Başkanı Vehbi Güleç ve dernek üyeleri katıldı.
     Toplantıda dernek tarafından kurulan ve İbradı, Gündoğmuş ve Akseki ilçelerinin baş harflerinden oluşan İGA Anonim Şirketinin yürüttüğü projeler ele alındı. Toplantıda konuşan İGA Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uluğkay, futbol, kayak ve golf turizmi ile yörenin kalkınmasına yönelik proje çalışması içinde olduklarını ifade etti.
     Projelerin hayata geçmesi için bölgenin Turizm bölgesi ilan edilmesi gerektiğine işaret eden Uluğkay, futbol yaz kampı hazırlıklarının da bölgede yapılması için Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile görüştüklerini dile getirdi.
     Bölgedeki Göktepe Kayak Merkezinin dünyanın en uzun doğal kayak pisti olduğuna dikkati çeken Uluğkay, Aksekideki Zomana Vadisinde de 5 adet biner dönümlük golf sahası projelerinin bulunduğunu ifade etti.
     BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ise Antalyanın Toros Dağlarına kurulu Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerinin turizm açısından ihmal edildiğini söyledi. Bölgenin turizm bölgesi ilan edilmesi gerektiğinin altını çizen Engin, bölgede sistemli ve düzenli olmayan kalkınma modellerinin uygulandığını ve bu nedenle de çevreye ve doğaya zarar verildiğini kaydetti. Engin, yörenin kalkınmasının BAKAnın öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Akseki Eğitim Hayratı Derneği aralık ayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER