AKÜ Devlet Konservatuvarından Saraybosnada işbirliği protokolü

AKÜ Devlet Konservatuvarından Saraybosnada işbirliği protokolü


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı ile Saraybosna Üniversitesi Müzik Akademisi arasında işbirliği protokolü imzalandığı bildirildi.
     AKÜden yapılan yazılı açıklamada, Boşnakça, Türkçe ve İngilizce olmak üzere üç ayrı dilde hazırlanan protokolün, 8 Şubat 2013 tarihinde Saraybosna Müzik Akademisinde, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen ve Saraybosna Müzik Akademisi Dekanı Prof. Dr. Ivan Cavovic tarafından imzalandığı belirtildi.
     Protokol imza töreninde, ilk olarak Türkiyede bir konserin düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldığı ifade edilen açıklamada, Saraybosna Müzik Akademisinden bir grup akademisyen ve sanatçının, Nisan ayı içerisinde Afyonkarahisara gelerek, masterclass, konser, konferans gibi bir dizi etkinlik gerçekleştirecekleri kaydedildi.
     Her iki ülke arasındaki kültürel ilişkilere de büyük destek olacağı düşünülen protokol gereğince eğitim-öğretim, bilimsel ve sanatsal etkinlikler, bilimsel araştırmalar, yaratıcı ve yorumlayıcı sanatsal alanlarda ortak çalışmalar yapılması planlandığı ifade edilirken, imzalanan protokol ile öğrenci ve eğitimci değişimleri, ortak lisansüstü eğitim, ortak diploma, birleştirilmiş sanat toplulukları ve konser etkinlikleri ile bilimsel etkinliklerde kurumlar arası işbirliğinin de gerçekleştirilmesinin amaçlandığına yer verildi.
    
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AKÜ Devlet Konservatuvarından Saraybosnada işbirliği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER