AKUT, Almanyada uluslararası düzeyde denetmenlik yaptı

AKUT, Almanyada uluslararası düzeyde denetmenlik yaptı


ESKİŞEHİR (A.A) - Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışmanlık Grubu (INSARAG) Uluslararası Ülke Sınıflandırma Denetmenleri arasına katıldı.
     AKUT, temmuz 2011 itibariyle INSARAG tarafından yapılan sınıflandırma tatbikatını başarı ile tamamlayıp orta sınıf ekip kategorisinde BM onayı aldı. AKUT, dünyanın her yerinde meydana gelebilecek afetlerde, 45 kişilik bir ekip ve 3 tonluk malzeme ile 7 gün boyunca, kendine yeterli bir şekilde çalışabilecek kapasitede olduğunu gösterdi.
     Bu sürecin devamı olarak AKUT, INSARAG tarafından Uluslararası Ülke Sınıflandırma Denetmenleri arasına katıldı.
     Yoğun bir incelemenin ardından Uluslararası Sınıflandırma Denetmenleri arasına seçilen AKUT uzmanları, ilk olarak 23-26 Martta Umman Sultanlığının Sınıflandırma Tatbikatında INSARAG sınıflandırmasının en önemli kısımları olan Arama-Kurtarma ve Yönetim klasmanlarında sınıflandırmacı olarak görev yaptı.
     BM tarafından 2-7 Eylülde gerçekleştirilen Almanya THW ve ISAR ortak tatbikatına da sınıflandırmacı olarak davet edilen AKUTu, Arama Kurtarma ve Yönetim konularında AKUT Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Direktörü Dündar Şahin temsil etti.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AKUT, Almanyada uluslararası düzeyde denetmenlik yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER