Aladağ Kaymakamı Kılıç, köylerde incelemelerde bulundu

Aladağ Kaymakamı Kılıç, köylerde incelemelerde bulundu


ADANA (A.A) - Aladağ Kaymakamı Tamer Kılıç köylerde incelemelerde bulundu.
     Kılıç, beraberindeki İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğrul, Garnizon Komutanı Ünal Güder ile beraber Köprücük ve Küp köylerinde incelemelerde bulundu.
     Kaymakam Kılıç, Köprücük Köyünde muhtar Mustafa Yetimden köy ve Köprücük İlköğretim Okulu hakkında bilgiler aldı, vatandaşların ve öğrencilerin sorunlarını dinledi ve not aldırdı.
     Ardından Bereket HES Baraj İnşaatı şantiyesinde incelemelerde bulunan Kılıç, Bereket Enerji AŞ Bölge Müdürü Kemal Demirkırandan Demirkıran Şantiye Toplatı Salonunda HES baraj inşaatı hakkında bilgiler aldı.
     Demirkıran, halihazırda Göktaş-1 ve Göktaş-2 HES barajı inşaatının devam ettiğini kaydederek, şöyle devam etti:
     Şu an şantiyemizde 400 işçi gece gündüz vardiyalı olarak çalışmakta. Göktaş-2 HES baraj inşaatı 2013 sonunda bitmesi planlanmakta. Göktaş-1 HES baraj inşaatı ise 2015 başında bitmesi planlanmakta. Elektrik üretmeye başlayınca Göktaş-1 santralinden 122 megawatt, Göktaş-2 santralinden 153 megawatt enerji, toplamda 275 megawatt enerji elde edilmesi öngörülüyor. Yıllık, 1 milyar 125 milyon kilowatt enerji üretecek. Bu enerji ile Türkiyenin elektrik tüketiminin binde 6sını karşılayacak dedi.
     Ayrıca, şantiyemizin bulunduğu bölgede şirketimizin sosyal politikaları gereği çeşitli yardımlarda bulunmakta. Örneğin, geçen yıl Köprücük köyünde muhtarlık binası yapımı, yol bakımı, köy camisi ve imam lojmanı yapım ve onarımı ile Köprücük köyü Mengez Mahallesinde bulunan Köprücük Mengez İlköğretim Okulu tamiratını yaptık. İhtiyaç olması halinde yine özellikle eğitime katkılarımız devam edecek.
     Daha sonra Kılıç, Küp köyüne giderek, köyde ve köydeki okulda da incelemelerde bulundu.
     Kaymakam Kılıçın incelemelerinde, 12 okul ve kurum müdürü de katılarak, Aladağın ilçe merkezine uzak köylerini tanıma fırsatı buldu.
     (MAY-AYC-ZHL)
<< Önceki Haber Aladağ Kaymakamı Kılıç, köylerde incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER