Alakır Vadisi TUBİTAK projesi kapsamında inceleniyor

Alakır Vadisi TUBİTAK projesi kapsamında inceleniyor -Doç. Dr. Kadir Ulusoy tarafından hazırlanan Alakır çayı vadisi ve çevresi doğa ve bilim kampına akademisyen, eğitimci ve doğaseverlerden oluşan 43 kişi katılıyor (Fotoğra


ANTALYA (A.A) - Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Ulusoy tarafından yürütülen TÜBİTAK projesi kapsamında akademisyen, eğitimci ve doğaseverler Alakır Çayı Vadisinde incelemelerini sürdürüyor.
     Aynı zamanda Alakır Çayı Vadisi ve Çevresi Doğa ve Bilim Kampı Projesi sorumlusu olan Doç. Dr. Kadir Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alakır Çayı ve çevresinin sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerler açısından önemli olduğunu söyledi.
     Akademisyen, eğitimci ve doğaseverlerden oluşan ve 43 kişinin katıldığı kamp süresince, katılımcılara doğanın dilinin öğretilmesinin gerekliliğini uygulama sahalarında aktaracaklarını ifade eden Ulusoy, Alakır Çayı Vadisinde başlayacak ve 10 sürecek olan yolculuğun, Beydağları zirvelerinde son bulacağını ifade etti.
     Eğitimlerin, Türkiyenin değişik üniversitelerinde görev yapan farklı uzmanlık alanlarındaki 11 öğretim üyesi tarafından verildiğini anlatan Ulusoy, şöyle konuştu:
     Alakır Çayı Vadisi ve çevresi doğa ve bilim kampı incelemelerimize, proje hakkında yerel yöneticiler ve yöredeki doğaseverleri bilgilendirmeyle başladık. Daha sonra proje programı dahilinde Rhodiapolis Antik Kenti ve Arykanda Antik Kentinde incelemelerde bulunduk. Karacaören köyünü ve Alakır Çayı Vadisinin çevresinde bulunan köyler ile doğal alanlarda incelemelerimiz sürdüreceğiz. Tüm bu çalışmalarımızı yaparken yörede yaşayan insanlar, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve doğaseverlerle görüşerek fikir alışverişinde bulunacağız.
     Alakır Çayı Vadisinde yaptıkları incelemelerde kendilerine eski çağ tarihi uzmanı Prof. Dr. Hasan Baharın da katkı sağladığını kaydeden Ulusoy, böylece Alakır Çayı Vadisinin geçmiş tarihi hakkında da bilgi edindiklerini anlattı.
     Ulusoy, proje kapsamında ayrıca Alakır Çayı Vadisinde faunası ve diğer canlıların yaşamlarını da inceleyeceklerini, proje sonunda kırsal kalkınma alternatif turizm ve yapılan incelemelerle ilgili bir rapor hazırlayacaklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alakır Vadisi TUBİTAK projesi kapsamında inceleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER