Alanyada Tıbbi ve Aromatik Cennet Vadisinin

Alanyada Tıbbi ve Aromatik Cennet Vadisinin ihalesi yapıldı


ANTALYA (A.A) - Alanyada yüzün üzerinde bitkinin yer alacağı Tıbbi ve Aromatik Cennet Vadisinin kiralama ihalesi, gerçekleştirildi.
     Türkler beldesindeki Kargı Çayı Vadisinde yapımı devam eden Tıbbi ve Aromatik Cennet Vadisinin 8 yıl 7 aylığına kiralanması dolayısıyla ihale yapıldı. Kaymakamlık toplantı salonunda Kaymakam Hulusi Doğan başkanlığındaki komisyon tarafından gerçekleştirilen ihalede, Adem Çumruk ve Şefik Bahçenin sahibi olduğu Alternatif Turizm teklif verdi. Kapalı zarf usulüyle gerçekleştirilen ihalede komisyon, teklifi yetersiz bulundu.
     Kaymakam Doğan, yaptığı açıklamada, maliyetin altında bir teklif olduğunu belirterek teklifin inceleneceğini ve kararın öyle verileceğini bildirdi. Projenin hayata geçirilmesini istediklerini belirten Hulusi Doğan, ihaleye tek firmanın katılması nedeniyle de firmayı inceleyeceklerini kaydetti.
     Firma ortaklarından Şefik Bahçe ise projenin tam anlamıyla hayata geçirilmesi için birkaç yıl daha çalışacaklarını ve maliyetlerinin bu sürede 500 bin lirayı bulacağını anlattı. Verilen fiyatın temsili olduğunu dile getiren Bahçe, Burayı tam anlamıyla hayata geçirmek için 3 yıla ihtiyacımız var. Bu süre zarfında da ciddi yatırımlar yapmamız gerekiyor dedi.
    
     -Tıbbi ve Aromatik Cennet Vadisi-
    
     Kargı Çayı vadisindeki Tıbbi ve Aromatik Cennet Vadisi, 190 bin metrekarelik arazi üzerinde hayata geçirilecek. Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 1 milyon 300 bin liraya ihale edilen projenin yapımı için Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı da (BAKA) 300 bin lira destek verdi. Tıbbi ve Aromatik Cennet Vadisinde yüzün üzerinde bitkinin yanı sıra piknik, spor ve çocuklar için oyun alanları da bulunacak.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Alanyada Tıbbi ve Aromatik Cennet Vadisinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER