Alanyadaki rafting kazası

Alanyadaki rafting kazası -Alara Çayında rafting yaparken botlarının alabora olması sonucu kaybolan Alman turisti arama çalışmaları sürüyor


ANTALYA (A.A) - Alanyada Alara Çayında rafting yaparken bindikleri botun alabora olması sonucu kaybolan Alman turisti arama çalışmaları sürüyor.
     Okurcalar beldesinde Alara Çayının Kocadöllük mevkisinde önceki gün rafting yaptıkları botun alabora olması sonucu 8 Alman turist suya düşmüş, turistlerden 7si kendi imkanlarıyla sudan çıkarken Kerstin Kdamer akıntıya kapılarak kaybolmuştu.
     Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi dalgıçları ve İl Afet ve Acil Durum ekiplerince başlatılan arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı. Dün akşam ara verilen arama çalışmalarına bugün yeniden başlandı. Ancak çayın debisinin fazla olması nedeniyle suya giremeyen ekipler, çayın kenarında arama yapıyor, çayın yüzeyinde de izleme çalışması yürütüyor.
     Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan kaza yerine giderek, İlçe Jandarma Komutanlığına vekalet eden Jandarma Yüzbaşı Ayhan Gedükten çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Doğan, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, çarşamba günü öğleden sonra rafting yapan Alman turistlerin botunun alabora olması sonucu bir turistin kaybolduğunu belirtti.
     Turistin kaybolduğu yerde derinliğinin fazla olduğunu ifade eden Doğan, Bundan dolayı 22 kilometre uzunluğa sahip çayda teknik arama çalışmaları aksıyor. Su yüzeyinde izleme çalışmaları ise gün boyu devam edecek. Kaybolun turistin denize ulaşması ihtimaline karşı denizde de arama çalışması başlatıldı dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Alanyadaki rafting kazası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER