Alata, gözde mesleklerin eğitim merkezi

Alata, gözde mesleklerin eğitim merkezi -Mersinin Erdemli ilçesinde bulunan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu, ekonomi uzmanlarının gösterdiği en çok kazandıracak mesleklerin eğitimini sağlıyor


MERSİN (A.A) - Erdemli ilçesinde bulunan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, ekonomi uzmanlarının gösterdiği en çok kazandıracak mesleklerin eğitimini sağlıyor.
     İstasyon Müdürü Dr. Davut Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde Ekonomist Dergisinin tarım ve hayvancılık ağırlıklı yaptığı araştırmada, çok kazandıracak 24 meslek grubunu açıkladığını söyledi.
     Bu meslek gruplarından 10 tanesinin eğitimini istasyonda yıllardır verdiklerini ifade eden Keleş, şunları kaydetti:
     Yeni girişimcilere yön verecek çalışmaları yıllardır Alatada yapıyoruz. 24 meslek grubundan Trabzon hurması, altın çilek, kültür mantarı, çekirdeksiz limon, topraksız kültür yetiştiriciliği, organik bal, dikenli incir, solucan gübresi, zeytin, iç ve dış süs bitkileri yetiştiriciliği eğitimini yıllardır Alatada veriyoruz. Uzmanlarımız bu konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Eğitim çalışmalarının tamamı, bu işlere ilgi duyan vatandaşlarımızın yanı başındaki müdürlüğümüzde uzman mühendislerimiz tarafından gerçekleştiriliyor.
     Bu meslek dallarında kendini geliştirmek isteyenlerin istasyondaki teknik ve damızlık materyal desteğinden yararlanabileceğini dile getiren Keleş, geleceğin mesleklerinin hayata geçirilmesi konusunda araştırmanın öneminin bir kez daha gözler önüne serildiğini belirtti.
     Girişimcilere başlangıç materyali verebileceklerini, bu konuda hazırlanan projenin bulunduğunu aktaran Keleş, proje yapmaya da devam ettiklerini hatırlatarak, bu mesleklerde yatırım yapmak isteyenlerin kurum uzmanlarına danışmadan yatırım yapmamalarını istedi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Alata, gözde mesleklerin eğitim merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER