Alkol ve Uyuşturucu İle Mücadele Derneği

Alkol ve Uyuşturucu İle Mücadele Derneği Başkanı Özkan: Derneğimize alkol tedavisi için 2012de 15 kişi başvurdu


ZONGULDAK (A.A) - Alkol ve Uyuşturucu İle Mücadele Derneği Başkanı Necdet Özkan, 2012de alkol tedavisi için 15 kişinin başvurduğunu bildirdi.
     Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tedavi amaçlı olarak başvuran hastalardan 5inin tedavisinde tam başarı sağlandığını söyledi.
     Tedavi için başvuranların yaş ortalamasının 17-40 olduğunu belirten Özkan, şunları kaydetti:
     Hastalarımızın 10u ilköğretim, 5i ise lise mezunudur. Başvuruların 1i Denizli, 1i Muğla ve 13ü Zonguldaktan oldu. Tedavi amaçlı olarak bize başvuran hastaları Zonguldak Devlet Hastanesi, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine yönlendiriyoruz. Alkol kullanımı sonucu beyinde meydana gelen tahribatın hastalıklara davetiye çıkarıyor. Beyin düşünme yetisini kaybediyor. Görme, duyma ve tat alma gibi temel duyu organlarımızda birçok sorunu beraberinde getiriyor. Erken bunamaya dahi yol açar. İnsanın bedensel ve zihinsel olarak işlevlerini yerine getirmesini engelliyor. Alkol bağımlılığının tek çözümü tedavidir. Vücudun alkolden tıbben arındırılması çok önemlidir.
    
     Muhabir: İdris Köle
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Alkol ve Uyuşturucu İle Mücadele Derneği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER