Alleben Göleti, Gaziantepin vizyonunu değiştirecek

Alleben Göleti, Gaziantepin vizyonunu değiştirecek


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hüseyin Sülü, Alleben Göletinin Gaziantepin vizyonunu değiştireceğini bildirdi.
     Sülü, yaptığı yazılı açıklamada, göletin piknik üniteleri ve gezinti yollarıyla halkın hizmetine açılmış bir rekreasyon alanı olduğunu belirtti. Kamulaştırması yeni gerçekleştirilen arazilerle, bu alan üzerinde yeni alanlar oluşturarak mekanın cazibesini artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Sülü, proje kapsamında gölet içerisinde yapılacak mekanlar hakkında bilgi verdi.
     Seyir terasları, amfi tiyatro, su üzerinde köprüler, balık avlama iskeleleri, ses ve ışık gösterileriyle, Gaziantepliler başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından gelecek konuklar için vazgeçemeyecekleri bir alan oluşturduklarını ifade eden Sülü, şunları kaydetti:
     2012 yılının haziran ayında altyapı ve çevre istinat duvarlarıyla kentimize vizyon kazandıracak bu yeni projenin uygulanılmasına başladık. 2012 yılı sonuna kadar altyapı imalatları, çevre duvarları ve su kayağını tamamlamayı planlıyoruz. Su kayağı hizmet binası, spor alanları ve yönetim binası, restoran ve kafeterya, sert zeminler, ağaçlar ve bitkilerin imalatlarına ve yapımlarına eylül-ekim periyotunda başladık, tüm proje 2013 yılı sonlarına doğru tamamlamayı planlıyoruz.
     Alleben Göletini, su sporları merkezine dönüştürmeyi, kano, yelken su kayağı yarışlarını geleneksel hale getirip burada çekim alanı oluşturmayı amaçladıklarını vurgulayan Sülü, Alleben Göleti, Gaziantepin vizyonunu değiştirecek dedi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Alleben Göleti, Gaziantepin vizyonunu değiştirecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER