Alman Bakan Böhmer, Güzelbeyin konuğu olarak

Alman Bakan Böhmer, Güzelbeyin konuğu olarak Gaziantepe geliyor


GAZİANTEP (A.A) - Almanya Federal Cumhuriyeti Entegrasyon Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer, 10-12 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbeyin daveti üzerine ikinci kez Gaziantepe gelecek.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Üniversitesinde düzenlenecek olan Türkiyenin ve Dünyanın Gerçeği Uluslararası Sempozyumuna da katılacak olan Bakan Böhmer, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Zeugma Mozaik Müzesi Kültür ve Kongre Merkezi, Kültür Yolu, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Bayazhan Kent Müzesi gibi mekanları da ziyaret edecek.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, yaptığı açıklamada, 9 Gazianteplinin hayatını kaybettiği talihsiz kazanın ardından Ludwigshafene giderek başlattıkları temaslarla kurulan Gaziantep-Ludwigshafen ilişkilerinin dostluğa dönüştüğünü belirtti.
     Almanya Federal Cumhuriyeti Entegrasyon, Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmerin Gaziantepe ziyarette bulunması her iki toplumun yaşanan acıya duydukları hassasiyetin ve çabaların olumlu sonuçlandığının bir göstergesi olduğunu, Bakan Böhmerin 2010 yılındaki ziyaretin ardından davetlerini kabul ederek şehri ikinci kez onurlandırmasının bu ilişkilerin gücünü gösterdiğini bildiren Güzelbey, şunları kaydetti:
     Hayatını kaybeden hemşehrilerimizin anısına Asri Mezarlığın yanında Bakan Maria Böhmer, Belediye Başkanı Eva Lohse ve Almanyanın Ankara Büyükelçisi Eric Kuntzun da katıldıkları bir törenle açtığımız Ludwigshafen Parkının iki şehir arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sağladığına inanıyorum.
     Geçen yıl Ludwigshafen heyeti Gaziantepi ikinci kez ziyaret etti. Biz de iadeyi ziyaret için Gaziantep Büyükşehir Meclisi üyeleri ve belediye çalışanlarından oluşan 30 kişilik bir heyetle Ludwigshafene gittik. Türk vatandaşlarının Avrupada en yoğun yaşadıkları dost ve kardeş ülke Almanyanın Duisburg ve Ludwigshafen kentleri ile Gaziantep arasında başlayan bu yakın ilişkilerin birçok alanda üst düzeylere taşınmasını arzuluyoruz.
     (MUH-SEÇ)
<< Önceki Haber Alman Bakan Böhmer, Güzelbeyin konuğu olarak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER