Alman Bakan Florian Rentsch, Bursada

Alman Bakan Florian Rentsch, Bursada -Rentsch, Bursa Valisi Harputu ziyaret etti


BURSA (A.A) - Almanyanın Hessen Eyaleti Ekonomi, Ulaşım, Kentsel ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Florian Rentsch, Bursa Valisi Şahabettin Harputu ziyaret etti.
     Rentsch, ziyarette yaptığı açıklamada, Lufthansa havayolları şirketiyle Bursa ve Frankfurt arasında havayolu ulaşımını tekrar kurma yönündeki çalışmalara değindi.
     Lufthansa havayolları şirketiyle görüştüklerini anlatan Rentsch, iş dünyasının da bu konudaki ihtiyaçlarını vurguladı.
     Bugün Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında çok verimli toplantılar yaptıklarını anlatan Rentsch, iki kent arasındaki ilişkilerin özellikle son bir buçuk yıldır çok verimli bir noktaya doğru ilerlediğini bildirdi.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Harput ise Bursa ile Hessen arasındaki ilişkilerin karşılıklı ziyaretlerle geliştiğini söyleyerek, şöyle konuştu:
     Kendilerinin Bursa Ticaret ve Sanayi Odasındaki işadamları ile verimli toplantılar yaptıklarını öğrendim. Sayın Bakanın Ulaştırma Bakanı sıfatıyla şartların uygun olması ile Lufthansa Havayollarının Bursa-Frankfurt arasında uçuş yapabilme imkanlarının değerlendirileceğini öğrendim. Umuyorum böyle bir şey gerçekleşirse iki taraf içinde çok güzel olur.
     Konuşmaların ardından Vali Harput, konuk bakana İznik çinisi hediye etti.
    
     Muhabir : Umut Özgan
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Alman Bakan Florian Rentsch, Bursada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER