Alman iş heyeti İzmirde

Alman iş heyeti İzmirde -Stuttgart Belediye Başkanı Wolfgang Schuster: -EXPO 2020yi İzmir alırsa çok mutlu olurum -EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: -Almanya, Türkiye için önemli bir ihracat pazarı (F


İZMİR (A.A) - Stuttgart Belediye Başkanı Wolfgang Schuster, büyük organizasyonların, yapıldığı kente çok şey kattığını belirterek, EXPOnun İzmiri değiştireceğine inanıyorum. EXPO 2020yi İzmir alırsa çok mutlu olurum dedi.
     Almanyadan İzmire gelen iş heyeti, Ege Bölgesi Sanayi Odasında (EBSO) Türk işadamlarıyla ikili görüşmeler yaptı.
     Stuttgart Belediye Başkanı Wolfgang Schuster, görüşmelerden önce düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Stuttgartta 35 bin Türk yaşadığını, ülkesindeki Türk nüfusun iki ülke için büyük fırsatlar oluşturduğunu kaydetti.
     Kendimi Türk şehrinin belediye başkanı olarak hissediyorum diyen Schuster, Stuttgartın Avrupanın en önde gelen ileri teknoloji bölgeleri arasında olduğunu, bölgelerinde Porsche, Mercedes Benz ve Bosch gibi pek çok dünya devi şirketin faaliyet gösterdiğini anlattı.
     Büyük organizasyonların, yapıldığı kente çok şey kattığını belirten Schuster, Bizde futbol şampiyonası oldu, şehrimizi çok değiştirdi. EXPOnun İzmiri değiştireceğine inanıyorum. EXPO 2020yi İzmir alırsa çok mutlu olurum dedi.
     EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise Almanya ile Türkiye arasındaki en önemli ilişkileri kültürel bağların oluşturduğuna dikkati çekti. Yorgancılar, Almanyada yaşayan yaklaşık 3 milyon Türk nüfus bunda çok önemli rol oynuyor. Almanya, Türkiye için önemli bir ihracat pazarı. Geçen yıl 37 milyar dolar olan dış ticaret hacmi, 2012 yılının ilk 6 ayında 17 milyar dolar oldu. Krize rağmen bu önemli bir rakam dedi.
     Alman ekonomisinin dünyada çok önemli bir yerinin bulunduğunu ifade eden Yorgancılar, Dünyanın parlayan yıldızı Türkiye, Türkiyenin parlayan yıldızı ise İzmir. İzmir, yatırımcılar için çok büyük fırsatlar sunuyor. Geleceği parlak iller arasında bulunuyor diye konuştu.
     EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki ise İzmirdeki 205 yabancı ortaklı firmadan 65inin Alman sermayeli olduğunu, bu rakamı artırmak için çaba gösterdiklerini dile getirdi.
     Toplantıya Almanyanın İzmir Başkonsolosu Margit Haberle de katıldı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Alman iş heyeti İzmirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER