Alman Sosyal Demokrat Parti üyelerinden Büyükerşene

Alman Sosyal Demokrat Parti üyelerinden Büyükerşene ziyaret


ESKİŞEHİR (A.A) - Almanyanın Hessen Eyalet Teşkilatında görev yapan Sosyal Demokrat Parti üyeleri, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşeni ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ziyarete Eyalet Parti ve Meclis Grup Başkanı Thorsten Schafer-Gümbel, Hessen Eyaleti milletvekilleri Dieter Franz, Gerhard Merz ve Ernst-Ewald Roth ile Meclis Danışmanı Christian Lips katıldı. Schafer-Gümbel, Büyükerşenden Türkiyedeki belediyecilik çalışmaları ve yerel yönetimler kanunu hakkında bilgi aldı.
     Schafer-Gümbel, ziyarette, Eskişehirin Avrupa standartlarında bir şehir olduğunu ve Eskişehirde çok güzel şehircilik çalışmaları yapıldığını belirterek, çalışmalarından dolayı Büyükerşen ve ekibini kutladı.
     Büyükerşen de Türkiyedeki yerel yönetim yasalarında sorunlar olduğunu ve bu sorunların düzeltilmesi gerektiği öne sürerek, Türkiyede belediye başkanı olmak için siyasetçi olmanın gerektiği ve belediye başkanı seçildiği için siyasete girmek zorunda kaldığını bildirdi.
     Belediyecilikte siyasetin değil, hizmetin ön planda tutulması gerektiğini anlatan Büyükerşen, insanların hangi siyasi görüşü benimsediklerinin yerine halkın bütün kesimlerine hizmet götürebilmenin önemli olduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Alman Sosyal Demokrat Parti üyelerinden Büyükerşene Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER