Almanyanın, Afganistandaki askeri malzemelerini

Almanyanın, Afganistandaki askeri malzemelerini taşımaya başlaması -Afganistanda görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin yer aldığı ikinci kargo uçağı da Trabzon Hava Limanına indi


TRABZON (A.A) - Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde Afganistanda görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin yer aldığı ikinci kargo uçağı da Trabzona geldi.
     Afganistandan askeri sevkıyatın dün başlamasının ardından bugünde Antonov An-124-100 tipi özel kargo uçağı, içerisindeki beş kartal tipi zırhlı personel taşıma aracı ve bir kamyon ile Trabzon Hava Limanına indi.
     Alman askerleri ve diğer görevliler, uçaktaki, içlerinde çeşitli malzemelerin bulunduğu kasalar ile zırhlı araçları beş tıra yükledi.
     Yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından askeri malzemeler tırlarla, trafik polisleri ve Alman yetkililerinin eşliğinde Trabzon Limanındaki depolara götürüldü.
     Afganistandaki Alman askerlerine ait malzemelerin Trabzon üzerinden Almanyaya taşınmasının 2016ya kadar devam edeceği, bu kapsamda Trabzon Hava Limanına haftada 3 ile 15 arasında askeri malzeme taşıyan kargo uçağının geleceği bildirilmişti.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayın: Murat Kaban
<< Önceki Haber Almanyanın, Afganistandaki askeri malzemelerini Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER