Almanyanın Afganistandan askeri malzemelerini taşıması

Almanyanın Afganistandan askeri malzemelerini taşıması -Afganistanda görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin Almanyaya taşınması sürecinde görev yapacak Alman askeri birliğinin 60 personeli Trabzona geldi -Birliğin Basın


TRABZON (A.A) - Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) bünyesinde Afganistanda görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin Trabzon üzerinden Almanyaya taşınması sürecinde görev yapacak Alman askeri birliğinin 60 personeli iki askeri uçak ile Trabzona geldi.
     Askeri birliğin basın sözcüsü Yarbay Ludger Terbruggen, Trabzon Havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, görev süresince Trabzon Havaalanı ve Trabzon Limanından faydalanacaklarını belirterek, Bu askerler, Almanyanın Afganistandaki askeri malzemelerinin Almanyaya sevkine destek sağlayacak. Nisan ayı başında yaklaşık 70 asker daha gelecek ve toplamda yaklaşık 160 asker burada görev yapacak. Biz NATOnun askeri malzemesini değil, Afganistandaki Alman askeri malzemelerinin sevkini yapacağız dedi.
     Terbruggen, bir gazetecinin Sevkıyatta ağır askeri malzemeler yer alacak mı şeklindeki sorusu üzerine, Anlaşma gereği Trabzon üzerinden silah ya da mühimmat nakliyesi yapmayacağız. Ağır zırhlı araçlar nakledileceği zaman da bunların daha önceden tüm silahları sökülmüş olarak buraya gelecek ve daha sonra aktarımı yapılacak. Böyle bir faaliyet için çok kapsamlı bir ön çalışma safhasından geçtik. Bundan böyle hem hava hem de limanda askerlerimiz yer alacak. Hava limanına gelen malzemeler limana taşınarak orada da tasnif edilerek gemilere yüklenip, Almanyaya gönderilecek yanıtını verdi.
     Terbruggen, 2.5 yıl Trabzonda bulunacaklarını ifade ederek, şimdiden gösterilen işbirliği ve yardımseverlik için yetkililere teşekkür ettiklerini söyledi.
     Pasaport işlemlerinin ardından Dış Hatlar Terminalinden çıkış yapan Alman askerleri, valiz ve çeşitli eşyalarını bir kamyona yükledikten sonra kent merkezindeki bir otele yerleşti.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Almanyanın Afganistandan askeri malzemelerini taşıması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER