Almanyanın Ankara Büyükelçisi Pohl, Adanada

Almanyanın Ankara Büyükelçisi Pohl, Adanada -Pohl, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aldırmazı ziyaret etti


ADANA (A.A) - Almanyanın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Zihni Aldırmazı ziyaret etti.
     Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Almanyanın Adana Fahri Konsolosu İbrahim Paksoy ile belediyeye gelen büyükelçi, Adanada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.
     Pohl, Antakya ve Kahramanmaraşta Alman Ekonomi Günleri adlı bir etkinlik gerçekleştiğini belirterek, Adana bizim için önemli bir yer. Bölge ile irtibatımızın güçlenmesi gerekiyor. Tarihi ve diğer açılardan Adanaya büyük önem veriyoruz ifadelerini kullandı.
     Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da Adananın, Çukurovanın merkezi olduğunu vurguladı.
     Geçmişte Çukurovanın geniş bir bölge olarak tek bir vilayet olduğunu anlatan Aldırmaz, Bu bölgede 10 milyon nüfus yaşıyor. Bölgesel işbirliğiyle birlikte hareket etmeye çalışıyoruz. Çukurovayı tanırsanız, tüm Türkiyeyi tanımış olursunuz. Çukurova olarak Türkiyenin Ortadoğu ve Afrikaya açılan penceresiyiz. Ayrıca enerji üssü olması dolayısıyla Türk Cumhuriyetleri ile de bağlantımız var dedi.
     Aldırmaz, Çukurovanın dünyanın en önemli ovalarından biri olduğunu belirterek, birçok yerde de Alman eserleri bulunduğu hatırlattı.
     Ziyaretin sonunda konuk büyükelçiye Büyükşehir Belediye binası yanındaki Abidin Dino Sanat Parkını gezdiren Aldırmaz, ayrıca Çukurovada Doğa ve Tarih adlı kitabı hediye etti.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Almanyanın Ankara Büyükelçisi Pohl, Adanada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER