Almanya, Afganistandaki askeri malzemeleri

Almanya, Afganistandaki askeri malzemeleri Trabzon üzerinden taşıyacak -Trabzon Valisi Kızılcık: Almanya, Afganistandan ülkelerine bazı askeri malzemelerin sevkıyatını Trabzon üzerinden yapacak. Özellikle Trabzon Limanı kul


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Almanya, Afganistandan ülkelerine bazı askeri malzemelerin sevkıyatını Trabzon üzerinden yapacak. Özellikle Trabzon Limanı kullanılacak. Sevkıyat yaklaşık 2.5 yıl sürecek dedi.
     Kızılcık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) bünyesinde Afganistanda görev yapan Alman askerlerinin bir bölümünün ülkelerine dönmek için sevkıyat merkezi olarak Trabzonu seçtiğini ifade etti.
     Sevkıyatın 1 Nisandan itibaren yoğunluk kazanmasının beklendiğini vurgulayan Kızılcık, Almanya, Afganistandan ülkelerine bazı askeri malzemelerin sevkıyatını Trabzon üzerinden yapacak. Bunun sonucunda özellikle Trabzon Limanı kullanılacak. Sevkıyat yaklaşık 2.5 yıl sürecek dedi.
     Kızılcık, sevkıyat sırasında askerlerin Trabzonda konaklama ve araçlar için ihtiyaç duyulacak otopark konusu da dahil en küçük detayların bile görüşüldüğünü, olumsuzluk yaşanmaması için tüm önlemlerin alındığını kaydetti.
    
     -Hava ve deniz yolu kullanılacak-
    
     Bu arada, Afganistandaki Alman ordusuna ait askeri araç ve kargo eşyalarının Trabzon Havaalanı üzerinden Trabzon Limanına intikal ettirileceği, askeri malzemelerim Trabzon Limanındaki tasnifin ardından deniz yoluyla Almanyaya sevk edileceği öğrenildi.
     ISAF harekatına katılan ülkelerden bazılarının, transit geçiş imkanlarından istifade etmek maksadıyla Türkiyeden talepte bulunurken, söz konusu ülkeler, çeşitli araç ve malzemelerini Afganistandan hava yoluyla Türkiyeye taşıyıp, başta Trabzon Limanı olmak üzere Türk limanlarından ülkelerine gemiler vasıtasıyla intikal ettirmeyi öngörüyor.
     ISAFın Afganistandan intikaline ilişkin Türkiyeye gelen talepler, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordinatörlüğünde, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan Görev Gücü tarafından değerlendiriliyor.
     ISAFın Afganistandan intikaline ilişkin bazı NATO ülkeleri, asker ve askeri malzemeleri Trabzon hava ve deniz limanlarını kullanarak gerçekleştiriyor.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Almanya, Afganistandaki askeri malzemeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER