Almanya, Afganistandaki askeri malzemelerini taşımaya başladı

Almanya, Afganistandaki askeri malzemelerini taşımaya başladı -ISAF bünyesinde Afganistanda görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin yer aldığı ilk kargo uçağı Trabzon Havaalanına indi


TRABZON (A.A) - Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde Afganistanda görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin yer aldığı ilk askeri kargo uçağı Trabzona geldi.
     Alman askerleri ile askeri araçlar ve bu araçlara ait malzemelerin bulunduğu, Ukraynadan kiralanan Antonov An-124-100 tipi özel kargo uçağı Trabzon Havaalanına indi.
     Alman askerlerini havaalanında, Trabzon Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan ile Almanya Silahlı Kuvvetleri Müşterek Üsler ve Destek Komutanı Tuğamiral Manfred Nielson karşıladı.
     Bu sırada, araçlar ve malzemeleri havaalanından yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Trabzon Limanına taşıyacak 2 tır da aprona alındı.
     Daha önce yapılan açıklamalarda, Afganistandaki Alman askerleri malzemelerin Trabzon üzerinden Almanyaya taşınmasının 2016ya kadar sürebileceği belirtilmişti.
     Trabzon Havaalanından malzemelerin yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Trabzon Limanına kara yolundan taşınacağı, buradan gemilere yüklenerek Almanyaya götürüleceği ifade edilmişti. Bu süre içinde lojistiği sağlamak amacıyla daha önce 160 Alman askeri Trabzona gelmişti.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Almanya, Afganistandaki askeri malzemelerini taşımaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER