Alo 182 vatandaşın işinizi kolaylaştırıyor

Alo 182 vatandaşın işinizi kolaylaştırıyor


SİİRT (A.A) - Siirt Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Muhammet Doğan, merkezi hastaneler randevu sistemi Alo 182nin vatandaşın işini kolaylaştırdığını belirtti.
     Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, Merkezi Hastaneler Randevu Sisteminin Sağlık Bakanlığı tarafından hastaların devlet hastanelerinden sıra almasına kolaylık sağlayan bir sistem olduğunu, Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında vatandaşların sağlık hizmetine daha kolay erişiminin sağlanması ve hastanelerin daha etkin ve verimli şekilde hizmet sunabilmesi için geliştirilmiş bir proje olan Hastane Randevu Sisteminin ülke geneline yaygınlaşmasının sağlandığını bildirdi.
     Sağlık Bakanlığının bu hat üzerinden gelir elde etmesi ya da telefon hattına bir başka ücretin faturalandırılmasının söz konusu olmadığını kaydeden Doğan, açıklamasında şunlara yer verdi:
     Bu sistemle en erken 1 gün sonrası için randevu alabilirsiniz. Randevu aldığınız saatin en az 30 dakika öncesinde randevunuzu iptal edebilir ve dilerseniz başka tarihli randevu oluşturabilirsiniz. Bir sağlık kurumunun belli bir polikliniğinden, bir gün içinde en fazla 1 randevu alabilirsiniz. Bir günde bir sağlık kurumundan farklı poliklinikten alınmak kaydıyla en fazla 2 randevu alabilirsiniz. Telefonla kendinize ve yakınlarınıza her aramada toplamda en fazla 4 randevu alabilirsiniz. Alo 182 vatandaşın işini kolaylaştırıyor.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Alo 182 vatandaşın işinizi kolaylaştırıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER