Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu:

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu: -Berat Kandilinin aydınlattığı manevi ortam içerisinde dengeli bir hayat yaşayalım


EDİRNE (A.A) - Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Berat Kandilinin aydınlattığı manevi ortam içerisinde dengeli bir hayat yaşayalım dedi.
     Cankaloğlu, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, bu özel gecenin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
     Kin ve düşmanlık duygularından uzaklaşarak sevgi ve saygı bağının güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Cankaloğlu, şunları kaydetti:
     Berat Kandilinin aydınlattığı manevi ortam içerisinde dengeli bir hayat yaşayalım. Bu gecede yaratıcımıza, ailemize, çevremize ve bütün insanlığa karşı olan sorumluluklarımızı hatırlayalım. Birbirimizin kusur ve hatasını örtmeye çalışalım. Bu ülkenin insanları olarak farklılıklarımızı zenginlik kabul edip, birlik dirlik ve beraberliğimizi asla bozmayalım. Kin ve düşmanlık duygularının bizleri yönetmesine fırsat vermeyelim. Aramızdaki sevgi ve saygı bağını güçlendirelim.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
     BERAAT KANDİLİ Üç ayların ikincisi olan, Şaban ayının 15. gecesi, 4 Temmuz Çarşamba gününü 5 Temmuz Perşembe gününe bağlayan gece af ve mağfiret gecesi olan Berat Kandilidir.Müslümanların, yapacakları tövbe ve istiğfarla Yüce Yaratıcı- dan günahlarının affını umdukları müstesna bir zaman dilimidir.
    
     Berat kelimesi; borçtan, hastalıklardan, suç ve cezadan kurtulmak anlamını ihtiva etmektedir. Dini terim olarak; günahlardan arınmak, temize çıkmak, ilahi af ve rahmete kavuşmak demektir. Allah- a kul olmanın manevi zevkine ererek, işlenen günahların farkına varan Müslümanlar, ilahi affa kavuşarak günahlarından arınacaklarının ümit edildiği bu geceye -Berat Kandili- denilmiştir.
    
     İslam âleminde Berat gecesi hep canlı tutulmuştur. Çünkü Hz. Peygamberimiz (sav) bu gecelerde daha çok ibadet ederek kıldığı namazların secdesini uzatmıştır.
    
     Berat Kandili- nin aydınlattığı manevi ortam içerisinde dengeli bir hayat yaşayalım. Bu gece de Yaratıcımıza, ailemize,çevremize ve bütün insanlığa karşı olan sorumluluklarımızı hatırlayalım. Birbirimizin kusur ve hatasını örtmeye çalışalım. Bu ülkenin insanları olarak farklılıklarımızı zenginlik kabul edip, birlik dirlik ve beraberliğimizi asla bozmayalım. Kin ve düşmanlık duygularının bizleri yönetmesine fırsat vermeyelim. Aramızdaki sevgi ve saygı bağını güçlendirelim.
    
     Bu duygu ve düşüncelerle, Türk-islam aleminin, Edirne deki vatandaşlarımızın soydaş ve dindaşlarımızın Berat Kandilini tebrik ediyor ve bu gecenin ülkemizin, İslam Âleminin birlik ve beraberliğine, insanların barış ve huzuruna, bütün Müminlerin de arınmasına ve affına vesile olmasını Cenabı Allah-tan niyaz ediyoruz.
    
    
     ALPASLAN CANKALOĞLU
     ALPEREN OCAKLARI EDİRNE ŞUBE BAŞKANI
<< Önceki Haber Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER