Amasraya kurulmak istenen termik santral

Amasraya kurulmak istenen termik santral -CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: -Bölgeye yapılacak turizm yatırımları, sanayi yatırımlarından daha fazla katkı verecektir


BARTIN (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Amasrada özel sektörce inşa edilmek istenen termik santralle ilgili Bölgeye yapılacak turizm yatırımları, sanayi yatırımlarından daha fazla katkı verecektir dedi.
     Akkaya, termik santrale karşı oluşturulan Bartın Platformunca Kültür Evinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Bartın ve Amasranın, turizm açısından değerlendirilmesi gereken yerleşim alanları olduğunu söyledi.
     Sadece fabrikalar ve kurulacak santrallerle işsizlik sorununa çözüm bulunamayacağını anlatan Akkaya, şunları kaydetti:
     Buranın doğal koşullarına göre yapılacak yatırımlar, işsizlik sorununu çözeceği gibi kalkınmasına da katkı sağlayacaktır. Bölgeye yapılacak turizm yatırımları, sanayi yatırımlarından daha fazla katkı verecektir. Hem doğayı ve çevreyi koruyacak hem de buraya başka bir önem kazandıracaktır. CHP olarak her zaman bu tür duyarlılığı ve halka dönük politikalar yapan sivil toplum örgütlerini destekliyoruz. Onların çalışmaları bizim çalışmalarımıza da ivme kazandırıyor. Kentin santral sorunuyla karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Yaptığımız görüşmelerden çıkan sonucu rapor halinde partimizin genel merkezine sunacağız. CHP olarak, örgütlü toplumun ne kadar yararlı olduğunu biliyoruz. Bartındaki sivil inisiyatif de kentin sorunlarına ciddi şekilde el atmış.
     Siyaset, halk için yapılır. Halkın istemediği bir şeyi yapmak ancak sağ partilerin işidir. Burada da sizi iş sahibi yapacağız, gelin santrale (evet) deyin diyen bir zihniyet var. Biz enerjiye karşı değiliz ama bugün yenilenebilir, alternatif enerji tüm dünyada yaygın hale gelmiştir. Doğa harikası Bartın ve Amasra, termik santralle mahvedilecek bir bölge değildir.
     CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya da 2005te yapılan protokolle Amasra B maden sahası içinde bulunan kömür varlıkları işletme hakkının kiralama karşılığı özel sektöre verildiğini ifade ederek, Bu şirket, ithal kömüre dayalı termik santral kurmayı planlamaktadır. Amasraya santral kurulmaması için mücadelemizi sürdüreceğiz dedi.
     Platform üyelerini dinleyen Akkaya, partisinin Amasra ilçe başkanlığı ile Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesini ve Genel Maden İşçileri Sendikası iş yeri temsilciliğini ziyaret etti.
     (SB-SOY-TAR)
<< Önceki Haber Amasraya kurulmak istenen termik santral Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER