Amasyada Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri

Amasyada Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri


AMASYA (A.A) - Amasyada düzenlenen Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.
     Saraydüzü Kışlası Milli Mücadele Müzesi ve Kültür Merkezinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Amasya Valiliği, Amasya Üniversitesi, TÜRKSOY ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği işbirliğinde Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri düzenlendi.
     Yirminci kuruluş yılını kutlayan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), tarafından Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tataristan, Kırım (Ukrayna), Sincan Uygur Özerk Bölgesinden (Çin)100e yakın sanatçı ve dansçının geleneksel kıyafetlerle katıldığı etkinlik, ilgiyle izlendi.
     Etkinlikler sonunda Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Çin Halk Cumhuriyeti Uygur Sincan Özerk Bölgesi Kültür Bakan Yardımcısı Kamil Dursuna plaket hediye etti.
     Öz, yaptığı konuşmada etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek nevruzu coşkulu ve farklı renkleriyle yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
     Etkinlikleri, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Ferudun Süzer, Baro Başkanı Melik Derindere, İl Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, daire müdürleri ve çok sayıda davetli izledi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasyada Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER