Amasya Üniversitesi faaliyetleri

Amasya Üniversitesi faaliyetleri


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesinin faaliyetlerine tüm hızıyla devam ettiği bildirildi.
     Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitenin Mediko-Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı olarak hizmet verecek Sağlık Hizmetleri Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık biriminin çalışmalara başladığını belirtti.
     Söz konusu birimin öğrencilerin sosyal, kültürel danışma ve rehberlik ile spor ihtiyaçlarını karşılayan bir hizmet birimi olduğunu ifade eden Orbay, şunları kaydetti:
     2012-2013 Akademik yılından itibaren hizmet verecek Sağlık Hizmetleri Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık birimi faaliyetlerine başlamış bulunmaktadır. Birimimizin amacı öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin zihinsel, duygusal, sosyal yönden gelişmelerine ve sorunlarının giderilmesine ücretsiz olarak yardımcı olmaktır. Ailevi ve bireysel sorunlar, ders başarısı ve motivasyon, akademik kariyer ve işle ilgili sıkıntılar, sınav kaygısı, günlük stres öğeleri, iletişim ve sosyal çevre ile ilgili problemler, yeni durum veya yeni yere adaptasyon gibi sorunlar nedeniyle bu birime başvurulabilinecek.
     Orbay, amaçlarının öğrencilere daha iyi bir eğitim ortamı sunarak başarılarını arttırmak olduğunu da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Amasya Üniversitesi faaliyetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER