Amasya Üniversitesi ile Rus Perm State

Amasya Üniversitesi ile Rus Perm State Agricultural Academy arasında işbirliği


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Rus Perm State Agricultural Academy ile tarım başta olmak üzere birçok branşta ikili anlaşmalar yapılması kararı aldıklarını kaydetti.
     Rusya Perm State Agricultural Academy Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Larisa Sychyova, Dr. İrina Glotına ile Ondokuzmayıs Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Orbayı makamında ziyaret etti.
     Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Orbay, Amasya Üniversitesi ve kent hakkında misafirlerine genel bilgiler verdi.
     Her iki üniversite arasındaki öğrenci ve öğretim elemanı değişim programlarının daha aktif hale getirilmesi konusunda görüş birliğine varılan ziyarette, iki üniversite arasında daha çok işbirliği yapılması kararı alındı.
     Orbay, Tarım başta olmak üzere birçok branşta ikili anlaşmalar yapılması kararı aldık. Her iki üniversite arasında daha çok işbirliği ve ortak çalışma sürdürülebilir. İlerleyen dönemde daha çok ortak faaliyette bulunacağız dedi.
     Prof. Dr. Sychyova ise pek çok yabancı ülke ile anlaşmalarının olduğunu, Türkiyeden ise Ondokuzmayıs Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi ile pek çok ortak programların yürütüldüğünü anımsatarak, özellikle öğrencilerin karşılıklı olarak staj veya öğrenim anlamında değişim yapmak istediklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü / Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Amasya Üniversitesi ile Rus Perm State Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER