Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay:

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay: -2013 yılı Amasya Üniversitesinin proje yılı olacak


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 2013 yılı Amasya Üniversitesinin proje yılı olacak dedi.
     Orbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 yılında Amasya Üniversitesinin TÜBİTAK, AB, SANTEZ, OKA ve ilgili bakanlıklarla müşterek gerçekleştirecekleri proje çalışmaları ile gündeme geleceğini söyledi.
     Söz konusu hedeflere erişebilmek için kısıtlı bütçe kaynaklarının etkin ve verimli bir biçimde kullanılması gerektiğini belirten Orbay, şunları kaydetti:
     Bilim literatürüne özgün katkılar sağlamak, ülkemizin öncelikli araştırma alanlarında araştırmalar yaparak teknoloji üretimine ve dolayısıyla rekabet gücüne katkıda bulunmak ve bölgemizin ve ülkemizin sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine katkılar sağlamak üniversite olarak temel hedeflerimiz arasındadır. 2012 yılında ilk defa faaliyete geçen Bilimsel Araştırma Projeler Biriminin (BAP) 25 projesinden 22 projesine destek verilmiştir. Bu ve bundan sonra desteklenecek olan projelerden elde edilen sonuçlar, yakın bir dönemde bilim literatürüne uluslararası yayın, teknolojiye dönüşme ve patent gibi alanlarda sonuçlarını gösterecektir.
     Orbay, en büyük arzularının, Amasya Üniversitesi araştırmacılarının ve öğrencilerinin ulusal ve uluslararası düzeyde başarılarıyla gündeme gelmeleri olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER