Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay:

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay: -Amasya Üniversitesi enstitülerindeki programlarına bir başka üniversitenin öğretim üyesi ihtiyacına karşılamaya yönelik olarak, lisansüstü eğitim almak isteyen araştırma görevlilerini kabul ed


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya Üniversitesi enstitülerinde programlara bir başka üniversitenin öğretim üyesi ihtiyacına karşılamaya yönelik olarak, lisansüstü eğitim almak isteyen araştırma görevlilerini kabul edeceğiz dedi.
     Orbay, yaptığı açıklamada, üniversite sayısının hızla arttığına buna paralel olarak ihtiyaç duyulan öğretim üyesi sayısının da aynı hızla arttığına işaret etti.
     Bu nedenle, üniversitelerin öğretim üyesi tabanını oluşturan araştırma görevlilerini yetiştirmek zorunluluk haline gelmiş ve bu ihtiyacı göz önünde bulunduran Yükseköğretim Kurulu (YÖK), özellikle yeni kurulan üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılamak için Öğretim Üyesi Yetiştirme Programını (ÖYP) uygulaması başlatmıştır diyen Orbay, şunları kaydetti:
     Bu gelişmeler kapsamında, üniversitemiz Fen ve Sosyal Bilimler Enstitülerindeki bazı programlar, ÖYP programı tercih kılavuzunda yer aldı. Amasya Üniversitesi enstitülerindeki programlarına bir başka üniversitenin öğretim üyesi ihtiyacına karşılamaya yönelik olarak, lisansüstü eğitim almak isteyen araştırma görevlilerini kabul edeceğiz. YÖK tarafından, bu programlar ve kontenjanları fizik (2), fen bilgisi öğretmenliği (2) ve sınıf öğretmenliği (2) olarak belirlendi. Kısacası, enstitülerimizdeki bu programlar bir başka üniversitenin öğretim üyesi ihtiyacına karşılamaya yönelik olarak, lisansüstü eğitim almak isteyen araştırma görevlilerini kabul edecek.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER