Amasya Üniversitesi yedi yaşında

Amasya Üniversitesi yedi yaşında -Rektör Prof. Dr. Orbay: -Marka şehrin, marka üniversitesi olma yolunda hızla gelişimini sürdüren üniversitemizin akademik, idari personeli ile geleceğimizin teminatı olan değerli öğrencilerimizin 7


AMASYA (A.A) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Marka şehrin, marka üniversitesi olma yolunda hızla gelişimini sürdüren üniversitemizin akademik, idari personeli ile geleceğimizin teminatı olan değerli öğrencilerimizin 7. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum dedi.
     Orbay, 17 Mart 2006 yılında kurulan Amasya Üniversitesinin 7. kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
     Amasya Üniversitesinin kurulduğu günden bugüne kadar gelişimini hızla sürdürdüğünü ifade eden Orbay, şunları kaydetti:
     Tarihin her döneminde ideal üniversiteler, toplumların önünü açan, onların ufuk çizgilerini belirleyen, öncelikli olarak bulundukları bölge insanına, ülkeye ve evrensel anlamda tüm insanlığa artı değer katmak için bilimsel veriler ışığında çalışan en seçkin eğitim kurumları olmuştur. Bugün de Amasya Üniversitesi ailesi olarak, mevcut akademik ve idari kadromuz, fiziksel alt yapımız, araştırma kapasitemiz ile pek çok kriter dikkate alınarak, öncelikli olarak Amasya ilinin eğitim, sağlık, kültür, tarım, sanayi ve hizmet sektöründeki potansiyelinin ortaya çıkarılması, geliştirilmesi ve değerlendirilmesi konularına odaklanmış durumdayız. Marka şehrin, marka üniversitesi olma yolunda hızla gelişimini sürdüren üniversitemizin akademik, idari personeli ile geleceğimizin teminatı olan değerli öğrencilerimizin 7. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.
     Rektör Orbay, Amasya Üniversitesi ile kamu kurum kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum örgütleri arasında çeşitli işbirlikleri gerçekleştirilerek kentin gelişimine ve sosyal hayatına önemli katkılar sağlandığını da ifade etti.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasya Üniversitesi yedi yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER