Amasya Valisi Abdil Celil Öz, maden

Amasya Valisi Abdil Celil Öz, maden işletmesinde incelemelerde bulundu


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, İl Özel İdaresine bağlı Eski Çeltek Maden İşletmesinde incelemelerde bulundu.
     Öz, işletmenin 2013 yılına kadar yapılan faaliyetleri hakkında bir değerlendirme toplantısı düzenledi.
     Eski Çeltek Maden İşletmesinde yeni kömür eleme, yıkama, torbalama ve kapalı devre arıtma tesisi kurulum çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Vali Öz, "Bu işletmemizin de daha rantabl olması için 5 milyonluk bir yatırımla modernizasyon çalışması başlattık. Burayı daha etkin ve verimli kullanmak için yenileme çalışmaları yapıyoruz. İşletmenin çalışma mantığını da buna göre organize ediyoruz" dedi.
     Var olan Eski Çeltek Anonim Şirketini de faal hale getirerek işletmenin belli faaliyetlerini bir ticari şirket mantığıyla işletmek istediklerini dile getiren Öz, şöyle devam etti:
     "Buradaki çalışma mantığını bir özel sektör işletmesinin daha üzerinde bir etkinlik, kalite, verimlik ve hizmet ortamı istiyoruz. Bunun için yola çıktık. İnşallah ikinci bir kapalı ocağı da faaliyete geçirerek işletmenin verimini en üst seviyeye çıkarırız."
     İşletmenin bölge ekonomisi için çok önemli bir tesis olduğunu ifade eden Vali Öz; "Tespitlere göre işletme sahasında yaklaşık 20-25 yıl işlenebilecek potansiyelde kömür rezervi mevcut. Modernizasyon çalışmalarını en kısa sürede tamamlayıp yeni tesisler ile birlikte işletmemizin inşallah bölge ekonomimize daha fazla katkıda bulunmasını hedeflemekteyiz" diye konuştu.
     Vali Öze, incelemeleri sırasında Vali Yardımcısı Hakan Kılıçkaya, Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Aykutlu ve Eski Çeltek İşletme Müdürü Rıza Arabacı eşlik etti.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasya Valisi Abdil Celil Öz, maden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER