Amatör lig maçındaki kavga

Amatör lig maçındaki kavga -Genç Muratspor Kulüp Başkanı Yılmaz: Tuncelide saatlerce mahsur kaldık


BİNGÖL (A.A) - Bölgesel Amatör Ligde (BAL) mücadele eden Genç Muratsporun Kulüp Başkanı Başkanı Nurullah Yılmaz, Tuncelideki maça ilişkin Tuncelide saatlerce mahsur kaldık dedi.
     Yılmaz, Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu binasında düzenlediği basın toplantısında, Dersimspor maçında çıkan olaylarda 5 futbolcu ile 10 yöneticilerinin yaralandığını söyledi.
     Misafir olarak gittikleri Tunceliden birçok yaralı ile Bingöle döndüklerini belirten Yılmaz, 16 yönetici ve 18 futbolcu ile gittiğimiz Tuncelide darp edildik. Yaklaşık üç bin kişilik taraftar grubu bize saldırdı. Ama Dersimsporlular (16 kişilik yönetim kurulu bizi darp etti) diyorlar. Bu mantık dışıdır. Bize saatlerce küfür ettiler. Ağır ithamlarda bulundular diye konuştu.
     Yılmaz, hiçbir futbolcusunun kart görmediğini, basında çıkan 5 futbolcularının kırmızı kart gördüğü ve maçın kırmızı kartlardan dolayı tatil edildiği şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını savunarak, hiç bir futbolcusunun ne saha içinde ne de soyunma odasında kırmızı kart görmediğini iddia etti.
     CHP Tunceli Milletvekili Kamer Gençin Desimsporun çıkardığı olaylar sonrasında soyunma odasına girerek, hakemlerle görüştüğünü ve olayların Genç Muratspor aleyhine çevrilmesi için elinden geleni yaptığını öne süren Yılmaz, Genç ilçesi AK Partili belediye olduğu için bizi bu gruptan düşürmeye çalışıyorlar. Gittiğimiz her deplasmanda bize ağır ithamlarda bulunuyorlar. Dersimsporda işi siyasete dökerek bize ağır ithamlarda bulundular. Tuncelide saatlerce mahsur kaldık. Sahada ve hastanede dayak yedik. Bu insanlık dışı bir olaydır. Türkiye Futbol Federasyonu bunları artık görsün şeklinde konuştu.
     Dersimspor ile Genç Muratspor arasında oynanan Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. Grup karşılaşması sırasında, taraftarlar arasında çıkan taşlı sopalı kavgada, 22 kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Naim Boşkut-Abdullah Çelik/Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Amatör lig maçındaki kavga Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER