amsunda hayvan hakları konferansı

amsunda hayvan hakları konferansı


SAMSUN (A.A) - Hayvan hakları konferansı ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Temsilciler Toplantısı samsunda yapıldı.
     Türk-İş Eğitim Merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, HAYTAPın Türkiye Genelinde rol model olmuş bir sivil toplum örgütlenmesi olduğunu belirtti.
     Kamunun, yasalar ve kurumlara sahip olmasına rağmen sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Çobanoğlu, Sadece cezalandırma yöntemiyle sonuca ulaşamayacağımızı biliyoruz. Eğer biz bazı faaliyetler yapıyorsak sizin o konudaki duruşunuz ve çabanız sonucunda daha etkili olma şansını yakalıyoruz dedi.
     Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise son yüzyılda nüfusun büyük çoğunluğunun kentleşmesiyle birçok sorunun ortaya çıktığını ifade ederek, şunları söyledi:
     Kentleşmeyle ortaya çıkan sorunlardan bir tanesi de hayvan hakları konusudur. Şehirleşmeyle birlikte hayvan hakları problem olmaya başladı. Zaman içinde sokaklarda aç, sefil hayvanlar görmeye başladık. Biz yerel yöneticilerin karşısına bu durum sorun olarak gelemeye başladı. İnsanlar sokakta gördükleri hayvanların çaresizliğinden rahatsız oluyorlardı. Bu süreç bilinçlenmeyi de beraberinde getirdi. Sonuçta HAYTAP gibi sivil toplum örgütlerinin çalışmaları başladı.
     Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat da betonların içine hapsedilmiş merkezleri istemediklerini dile getirerek, Hayvan sevmeyenlere hitap eden köpek toplama merkezlerini istemiyoruz. Bizler sahipsiz ve mağdur hayvanların bulunduğu yeşillik ve açık alanlar içinde olan küçük bahçeler şeklinde yerler istiyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Şenpolat, katkıları nedeniyle Yılmaza teşekkür belgesi verdi.
     Konferansa CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve çok sayıda HAYTAP temsilcisi katıldı.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber amsunda hayvan hakları konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER