Anadolu Ajansı 93 yaşında

Anadolu Ajansı 93 yaşında -AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun: -AA, güvenilirliği, tarafsızlığı, etikliği ve hızlılığı ile yadsınamayacak bir yere sahiptir


YALOVA (A.A) - AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Anadolu Ajansının (AA), güvenilirliği, tarafsızlığı, etikliği ve hızlılığı ile Türk basınında yadsınamayacak bir yere sahip olduğunu bildirdi.
     Coşkun, AAnın kuruluşunun 93üncü yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, AAnın, Milli Mücadelenin tüm dünyaya ve Türk milletine en hızlı biçimde duyurulabilmesi amacıyla Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün talimatıyla kurulan, Türkiyenin en önemli haber kurumlarından olduğunu belirtti.
     Ajansın, Türkiye Cumhuriyeti tarihi ile özdeş olduğunu vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:
     6 Nisan 1920de kurulan AA, güvenilirliği, tarafsızlığı, etikliği ve hızlılığı ile yadsınamayacak bir yere sahiptir. AA her yerde, her olayda, her haberde var. Doğru bilgi alan ve bu bilgileri doğru veren bir ajanstır. 93 yıldır kesintisiz olarak insanları bilgilendirmek, bu kadar yıl ayakta durmak bir kurum için kolay şeyler değil. Türkiye artık o kadar büyüdü ki her alanda çok başarılı bir ülke konumuna geldi. Bu başarıyı dünyaya duyurmak gerekmektedir. Bunun için de AA, 5 farklı dilde haber yaparak Türkiyenin ismini dünyaya en iyi şekilde duyuruyor. AAnın 93üncü kuruluş yıl dönümünü kutlar, başta Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk olmak üzere tüm çalışanlarına başarılar dilerim.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 93 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER