Anadolu Ajansı 93 yaşında

Anadolu Ajansı 93 yaşında -Adana Emniyet Müdürü Gürkan: Anadolu Ajansı bu süreçte dünyanın en itibarlı ve güçlü ajansları sıralamasındaki yerini yukarılara taşımıştır


ADANA (A.A) - Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Anadolu Ajansının dünyanın en itibarlı ve güçlü ajansları sıralamasındaki yerini yukarılara taşıdığını belirtti.
     Gürkan, AAnın kuruluşunun 93üncü yıl dönümünü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansının 6 Nisan 1920de, milli mücadele davasını yurda ve dünyaya duyurup yaymak amacıyla, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Ankarada kurulduğunu anımsattı.
     Ajansın başlangıçta tek bir teksir makinesiyle çalışmaya başladığını, bugün ise 39 ülkede temsilcilik açarak 5 dilde yayın yaptığını vurgulayan Gürkan, uluslararası büyük haber ajansları ve 50den fazla ülkenin haber ajanslarıyla işbirliği içerisinde olan AAnın, Asya Pasifik Haber Ajansları Birliğinin (OANA) dönem başkanlığını da halen başarıyla sürdürdüğünü söyledi.
     Gürkan, AAnın yeni nesil gazetecileri yetiştirmek üzere Haber Akademisini hayata geçirmesinin de önemine değinerek, şunları kaydetti:
     Türkiye Cumhuriyetinin resmi ulusal haber ajansı Anadolu Ajansı, bu süreçte dünyanın en itibarlı ve güçlü ajansları sıralamasındaki yerini yukarılara taşımıştır. Anadolu Ajansı bir asıra yaklaşan köklü ve onurlu geçmişi ile Türk basın tarihine ışık tutmuş, ülkemizde gerçek, dürüst, ahlaki haberciliğin güvencesi olmuştur. Kurulduğu günden bu yana güvenilir, tarafsız, etik, hızlı habercilik anlayışıyla, meslek ciddiyeti ve hizmet etkinliğinden hiç ödün vermeden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün çizdiği yolda, onun gösterdiği hedeflere doğru ilerleyen güçlü Türkiye Cumhuriyetinin güçlü ajansı Anadolu Ajansı ve çalışanlarının 93. Kuruluş yıl dönümünü şahsım ve teşkilatım adına kutluyorum.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 93 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER