Anadolu Ajansı 93 yaşında

Anadolu Ajansı 93 yaşında -Milli Mücadele yıllarında Anadolunun sesini dünyaya duyurmak için Atatürkün direktifleriyle 6 Nisan 1920de kurulan Anadolu Ajansı, 93. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayacak -Etkinlikler kapsam


ANKARA (A.A) - Milli Mücadele yıllarında Anadolunun sesini dünyaya duyurmak için Gazi Mustafa Kemal Atatürkün direktifleriyle 6 Nisan 1920de kurulan Anadolu Ajansı (AA), 93. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayacak.
     Etkinlikler kapsamında, 6 Nisan Cumartesi günü, Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk ile AA çalışanları, Anıtkabiri ziyaret ederek, Atatürkün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak.
     Kutlamalar daha sonra, bölge ve yurt dışı büroların video konferans ile canlı bağlantı yapacağı, AA Konferans Salonunda devam edecek.
    
     -Arapça haberler 1 yaşında-
    
     AAnın 93. yıl dönümünde, Arapça Haberler Servisinin 1nci yılı da kutlanacak. AA Tanıtım Filmi ve AA Arapça 1 Yaşında Tanıtım Filminin gösteriminin yapılacağı kutlamalarda, AA Arapça Haberler Koordinatörü Turan Kışlakçı ile AA Ortadoğu Bölge Müdürü Tevfik Ganim de birer konuşma yapacak.
     Konuşmaların ardından Kahire ve İstanbulda 1. Yaş Günü pastası kesilecek.
    
     -HAS Arapça yayına başlayacak-
    
     Etkinliklerde, 1. yaşını dolduran Arapça servisinin haberleri, AAnın 100. Yıl Vizyonu kapsamında çok dilli yayın için hazırlanan yeni Haber Akış Sisteminden (HAS) yayına girecek.
     AAnın yeni yayın sistemi HAS, ilk olarak Boşnakça-Hırvatça-Sırpça (BHS) servisinde uygulanmaya başlanmıştı. BHS servisinde Haber Akış Sistemi üzerinden ilk haberi, geçen yıl 11 Martta açılışı yapılan AA Balkanlar Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yayına verilmişti.
     Önümüzdeki günlerde Türkçe yayınına da başlaması planlanan yeni haber sistemi HAS, abonelerine birçok yenilik ve kolaylık sunuyor. HASla AA aboneleri, haber, fotoğraf ve videoyu aynı sistem üzerinden alabiliyor.
    
     -Akademi birincileri açıklanacak-
    
     Etkinliklerde, geçtiğimiz günlerde sertifikalarını alan AA Haber Akademisi Diplomasi ve Finans Muhabirliği Sertifika Programı mezunlarının, birincileri de açıklanacak.
     Dereceye giren mezunların birer konuşma yapacağı etkinlikte ayrıca birinciler, haber akademisi yaş kütüğüne plaket çakacak. Birincilere sertifikaları ve çeşitli hediyeler de verilecek.
     AA Haber Akademisi Diplomasi ve Finans Muhabirliği Sertifika Programının mezunları, akademiye başvuran bin 492 kişi arasından seçilmişti. Mezun olan 49 öğrenci, 3 aylık teorik ve uygulamalı eğitimin ardından sertifikalarını almıştı.
    
     -93. yıl pastası kesilecek-
    
     AAnın 93. yıl etkinlikleri kapsamında Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Kemal Öztürk de bir konuşma yapacak.
     Öztürkün konuşmasının ardından AA çalışanları, günün anısına toplu fotoğraf çektirecek.
     Etkinlikler, düzenlenecek kokteyl ve 93. Kuruluş Yıl Dönümü Pastası nın kesilmesi ile son bulacak.
     Program sonunda Ankara Orman Bölge Müdürlüğü tarafından AA çalışanlarına günün anısına fidan hediye edilecek.
    
     Muhabir: Barış Gündoğan
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 93 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER