Anadolu Ajansı 93 yaşında

Anadolu Ajansı 93 yaşında -AAnın 93üncü kuruluş yıl dönümü Antalya Bölge Müdürlüğünde kesilen pastayla kutlandı -AA Bölge Müdürü Çetinkaya: -Bugün ilk 10a giren AA, 2020 yılına kadar olan süreçte hız kesmeyerek dünyanın ilk


ANTALYA (A.A) - Anadolu Ajansının (AA) 93üncü kuruluş yıl dönümü Antalya Bölge Müdürlüğünde pasta kesilerek kutlandı.
     Antalya Bölge Müdürlüğü bürosunda gerçekleşen kutlamaya AA Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni ile basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     Çetinkaya, kutlamada yaptığı konuşmada, milli mücadele yıllarında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün talimatıyla kurulan AAnın bugün 93üncü yaşını kutladığını bildirdi. Anadolu Ajansının kuruluş ilanındaki telgrafta "Anadolunun sesini dünyaya duyurmak için kurulduğu"nun ifade edildiğini hatırlattı.
     93 yılı geride bırakan AAnın artık 100. yıl hedefine kilitlendiğini ve bu hedefin dünyanın ilk 5 ajansından biri olmak olduğunu dile getiren Çetinkaya, bu doğrultusunda AAnın teknik altyapısını güçlendirdiğini, personelini eğitimlerle daha nitelikli hale getirdiğini ve yeniden yapılanmayla gücüne güç kattığını söyledi. Çetinkaya, Bugün ilk 10a giren AA, 2020 yılına kadar olan süreçte hız kesmeyerek dünyanın ilk 5 ajansı arasındaki yerini alacaktır dedi.
     Hedefleri arasında çok dilli yayıncılık bulunduğunu belirten Çetinkaya, 5 dilde yayın yapan ajansın 100. yılında 11 dille yayın yapacağını ifade etti. Anadolu Ajansının güçlü Türkiyenin güçlü haber ajansı olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Çetinkaya, Anadolu Ajansı, her şeyin en iyisine layık bu memleketi bu alanda da layık olduğu yere taşımak için yoğun olarak çalışmaktadır diye konuştu.
     AAnın 100üncü yıl hedeflerine Antalya Bölge Müdürlüğü olarak ellerinden gelen katkıyı koyma noktasında yoğun çalışmalar yaptıklarını söyleyen Çetinkaya, sorumluluk alanlarında yer alan Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur illerinde nitelik ve özel haberler üreterek bu vizyona katkı koyduklarını bildirdi.
     Bölgelerinde görev yapan ve her biri alanında profesyonelleşen kadrolarıyla özellikle özel haber üretimine önem verdiklerini dile getiren Çetinkaya, ürettikleri haber, fotoğraf ve görüntülerle bölgenin Türkiyede ve dünyada tanınması için yoğun mesai harcadıklarını sözlerine ekledi.
     Basın Yayın Enformasyon Antalya İl Müdürü Esen Diler de kendilerinin AAyı kardeş kuruluş olarak gördüklerini kaydetti. AAnın kurulduğu günden bu yana Türkiyenin sesi olması ve özellikle son dönemlerde büyük bir atılım göstermesinden dolayı kendilerinin de büyük gurur duyduğunu söyleyen Diler, "Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarının ve AA mensuplarının kurumlarının kuruluş yıl dönümlerini kutluyorum" dedi.
     AGC Başkanı Yeni ise 93üncü kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, AAnın son yıllarda büyük bir atılım gösterdiğini belirtti. AAnın Antalyanın tanıtımında önemli rol oynadığını ifade eden Yeni, Antalya Bölge Müdürlüğü çalışanlarına çalışmalarında başarılar diledi.
     Hürriyet Akdeniz Temsilcisi Hayri Dizerkonca da AAnın habercilikte bir okul olduğunu söyledi. Hem habercilik anlayışı hem de haber diliyle AAnın Türk basınında örnek gösterildiğini kaydeden Dizerkonca, günümüzde dünyanın ilk 5 ajansı arasında girmeyi hedefleyerek yoluna devam eden AAya başarı diledi.
     Cumhuriyet Akdeniz Temsilcisi Ahmet Oruçoğlu ise Anadolu Ajansının "Cumhuriyetin çınarlarından" olduğunu ifade ederek, AAnın bugüne ulaşmasında emeği olanlara teşekkür etti. Anadolu Ajansının uzun yıllar ülkeye başarıyla hizmet ettiğini belirten Oruçoğlu, bundan sonrada başarısını artırarak yoluna devam etmesi dileğinde bulundu.
     Konuşmaların ardından üzerinde AA logosu bulunan 93. kuruluş yıl dönümü pastası kesildi.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 93 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER