Anadolu Efes

Anadolu Efes-Brose Baskets maçına doğru -Lacivert-beyazlı basketbolcu Savanovic: İlk hedefimiz, grubu olabildiğince yukarıda tamamlayarak çeyrek finale çıkmak -Kerem Gönlüm: Seyircimizin de desteğiyle karşılaşmayı kaza


İSTANBUL (A.A) - Anadolu Efesli basketbolcular Dusko Savanovic ve Kerem Gönlüm, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubunda yarın akşam Almanyanın Brose Baskets takımıyla grubu üst sıralarda bitirme adına çok önemli bir maça çıkacaklarını söyledi.
     Lacivert-beyazlı takımın Abdi İpekçi Spor Salonunda yaptığı antrenman öncesinde AA muhabirine açıklamalarda bulunan Savanovic, Brose Baskets karşılaşmasının önemine işaret etti.
     Yarınki mücadeleyi kazanmaları halinde çeyrek finali garantileyeceklerini belirten Savanovic, Onun için bu karşılaşma çok önemli. Yalnız, yarın kazanarak çeyrek finale yükselsek bile her şey bitmiş değil. Önümüzdeki bütün maçları kazanmak istiyoruz. İlk hedefimiz, grubu olabildiğince yukarıda tamamlayarak çeyrek finale çıkmak. Dolayısıyla bundan sonraki bütün maçlardan galip ayrılmak istiyoruz diye konuştu.
     Savanovic, her geçen maç artan seyirci desteğinin kendilerine güven verdiğine değinerek, şunları kaydetti:
     Beşiktaş ve Fenerbahçe Ülkerin THY Avrupa Liginde beklentilerin altında kalması söz konusu olabilir ama bu, üzerimizde bir baskı oluşturmuyor. Başarılı sonuçlar aldıkça seyircilerimiz daha da artıyor. Geçen hafta da Alba Berlin deplasmanında salonun tamamına yakını Anadolu Efesi tutuyordu. Burada da her maçımızı dolu tribünlere oynamaya başladık. Bu da bize çok büyük destek ve güven veriyor. Bu durumdan mutluluk duyuyoruz.
    
     -Gönlüm: Hedefimiz, ilk iki sıra içinde yer almak-
    
     Lacivert-beyazlı takımın deneyimli oyuncusu Kerem Gönlüm de grubu en üst sırada tamamlamak adına yarınki Brose Baskets maçını kazanmaları gerektiğini ifade etti.
     Top 16 turunda hedeflerinin ilk ikide yer almak olduğunu vurgulayan deneyimli oyuncu, Evimizdeki maçları kazandık ve deplasmanda da önemli galibiyetler elde ettik. Bir üst turda avantaja sahip olmak için Brose Baskets maçını kazanmamız gerek. Bu anlamda yarınki maç çok önemli. Şu anda çok iyi durumdayız. Seyircimizin de desteğiyle karşılaşmayı kazanacağımızı düşünüyorum diye konuştu.
     Kerem Gönlüm, sezon başında yeni bir oluşumun içinde bulunmaları nedeniyle istedikleri performansı gösteremediklerini dile getirerek, şöyle dedi:
     Sezon başında yeni bir kadro, yeni bir hoca ve yeni bir sistem vardı. Onun için istediğimiz performansı sergileyemedik. Ancak en önemli yerde forma girdik. Bundan sonraki süreçte öncelikli olarak THY Avrupa Ligini hedefliyoruz. Beko Basketbol Liginde play-offlara çok uzun süre var ama hedefimiz şampiyonluk olduğu için Türkiye ligini de en üst sırada bitirmek için mücadele edeceğiz.
    
     Muhabir: Emrah Oktay / Ercan Doğan / Ülkü Parlakyıldız Karakuş
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER