Anadolu Harikalar Diyarında çalışmalar sürüyor

Anadolu Harikalar Diyarında çalışmalar sürüyor


KAYSERİ (A.A) - Büyükşehir Belediyesinin önemli projeleri arasında yer alan, Kayseride sosyal ve kültürel hayata renk katacak olan Anadolu Harikalar Diyarı projesinde çalışmalar devam ediyor.
     Spor AŞ bünyesinde faaliyet gösterecek olan Anadolu Harikalar Diyarı içinde yer alan hayvanat bahçesi, sportif ve sosyal tesisler, su kayağı parkı, buz pateni pisti hakkında bilgi veren Spor AŞ Genel Koordinatörü Ali Üstünel, inşaatların kış mevsiminde de tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.
     Hayvanat bahçesinin 180 bin metrekare alan üzerine kurulacağını ifade eden Üstünel, şu bilgileri verdi:
     Doğal yaşam konseptine uygun olarak tasarlanacak hayvanat bahçesinde 145 türde 850 hayvan yer alacak. Ayrıca hem buradaki hayvanların hem Kayserili vatandaşlarımızın evcil hayvanlarının bakımı için veterinerlik binası bulunacak. Spor tesisleri, toplam 9 tenis kortu, 3 basketbol ve voleybol sahası, 3 mini futbol sahası ve içerisinde son derece modern dizayn edilmiş restoranın bulunduğu sosyal tesis binasını bünyesinde barındırıyor. Bu tesislerin inşaatı tamamlandığında önemli bir uğrak yeri olacak.
     Su kayağı parkı ve buz pateni pisti hakkında da bilgiler veren Üstünel, şunları kaydetti:
     Anadolu Harikalar Diyarı içinde çok farklı içerikte bölümler söz konusu. Bunlardan biri de su kayağı parkı. 33 bin metrekare alan üzerine inşa edilmiş ve tamamlandığında 1,80 metre su derinliğine sahip olacak. Ortasında 3 bin metrekare adacık bulunacak. Buraya gelen sporseverler hem mekanik tesisler aracılığıyla su kayağı yapma keyfini yaşayacak hem de ortasındaki ve çevresindeki sosyal tesislerden yararlanacak. Buradaki çalışmalar da bütün hızıyla devam ediyor. Öte yandan Anadolu Harikalar Diyarı, içerisinde birçok ilki de barındırıyor. Buz pateni pisti de bu ilklerden biri ve inşaatı tamamlanmak üzere. Buz pateni sporu özellikle kış sporları anlamında meraklıların rağbet ettiği bir faaliyet. Buradaki 450 metrekarelik doğal buz pistinde Kayserili hemşehrilerimiz bu keyfi yaşama imkanı bulacaklar. Aileler burada keyifle vakit geçirecekler.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Anadolu Harikalar Diyarında çalışmalar sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER