Anafartalar Oteli yeşil alan oluyor

Anafartalar Oteli yeşil alan oluyor -Çanakkale Özel İdaresi adına kayıtlı olan Anafartalar Oteliyle ilgili olarak Valilik, Özel İdare ve Belediye arasında imzalanan protokolle terkin işlemi başlatıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Özel İdaresi adına kayıtlı bulunan Anafartalar Oteliyle ilgili olarak terkin (terk etme) işlemi başlatıldığını bildirdi.
     Tuna, valilik makamında gerçekleştirilen protokol töreninde yaptığı konuşmada, kordon boyunda iskele meydanında bulunan 5 katlı otel binasının İl Genel Meclisinin aldığı karar neticesinde boşaltma işleminin başladığını belirtti.
     Burasının meydan ve yeşil alan olarak kullanılması konusunda terkini için Çanakkale Belediyesi ve Özel İdare arasında bir protokol imzalandığını anlatan Tuna, Bu protokol imzalandıktan sonra bu alan, üzerindeki taşınmaz ile birlikte terk işlemi yapılacak. Encümen toplantısında alınacak kararla birlikte Çanakkale Belediyesi çok hızlı bir şekilde gerekli işlemlere başlayacak. Buradaki hizmeti hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız diye konuştu.
     Terkin işlemi yapıldıktan sonra artık hukuk nezdinde de otelin tahliyesini önleyecek, geciktirecek herhangi bir şey kalmamış olduğunu ifade eden Tuna, şöyle devam etti:
     Artık buranın meydan ve yeşil alan olduğu tescillenmiş oluyor. Yani herkes tarafından kabul görmüş, onaylanmış bir konuda hayır böyle olmaz bu yanlış gibi bir kararın hukuktan çıkmasını beklemiyoruz. Tabi buradaki kişiler mağdur olduklarını ileri sürebilirler. Ama çok fazla bir netice alacaklarını düşünmüyorum. Çünkü burada kamunun menfaatine olan bir iş yapılmıştır. Mahkemeye verilip, mahkemenin bu işi durduracağını düşünmüyoruz. Tahliye işleminin en kısa sürede gerçekleşeceğini düşünüyoruz.
     Otelin tahliye edilmesiyle ilgili daha önceden bir davanında bulunduğunu hatırlatan Tuna, şunları kaydetti:
     Bizim önceki davamız devam ediyordu. Tabii bir senedir karar alınamamıştı. Ben bundan sonra başka bir netice alacaklarını düşünmüyorum. Biz şimdi onların yerine kendimizi koyarsak tabii güzel bir ticaretten olmuş oluyorlar, ama bu konuda yapacak bir şey yok. Çanakkale için kamu menfaati için böyle bir şeyde herkes ittifak etmiş imza atmış. Onlar da kendilerine başka bir yerde başka bir ticaret bulacaklar, diyebilecek bir şey yok yani. Bol şans diliyoruz kendilerine.
     Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise Anafartalar Otelinin İl Özel İdaresi için çok ciddi bir değer olduğunu anımsattı.
     İl Genel Meclisi tarafından kararlaştırılarak bu alanın meydan olarak dönüştürülmesi noktasında Çanakkale Valisi Güngör Azim Tunanın çok önemli katkıları olduğunu vurgulayan Gökhan, şöyle dedi:
     İl Genel Meclisi üyelerinin de bu kente çok büyük bir katkıları olmuş oldu. Bizde bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Çanakkaleye, kentin girişine yakışır bir meydan yine hep beraber bir proje dahilinde yapılacak. Çanakkale Valimiz, İl Genel Meclisi üyelerimizle birlikte ortaklaşa bir projeye imza atmış olacağız. Sonuç itibariyle kamuoyuda bunu benimsedi. Çanakkale halkına burası bir alan olarak sunulmuş oldu. Hem turizm açısından hem de kentin yaşayanları açısından çok önemli bir karar aldık. Gerçekten çok cesur bir karardı.
     Konuşmaların ardından Vali Tuna, Belediye Başkanı Gökhan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan Gider tarafından ilgili protokol imzalandı.
    
     Muhabir : Burak Akay
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Anafartalar Oteli yeşil alan oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER