Anamurda sigorta prim teşvikleri anlatıldı

Anamurda sigorta prim teşvikleri anlatıldı


MERSİN (A.A) - Anamurda sigorta prim teşvikleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Sosyal Güvenlik Kurumu Mersin İl Müdürü Mehmet Gülpak, Anamur Ticaret ve Sanayi Odasında (ANTSO) düzenlenen toplantıda, sigorta prim teşviklerinin 2004 yılından itibaren 5084 sayılı kanunla uygulanmaya başlandığını belirtti.
     Prim teşvikleriyle, üretim ve istihdamı arttırmak, düzenli prim ödemeyi teşvik etmek, genç, kadın ve engelli istihdamını arttırmak, mesleki eğitim mezunlarını çalışma hayatına kazandırmak ve arge faaliyetlerini geliştirmenin amaçlandığını ifade eden Gülpak, sigorta prim teşviklerinden yararlanmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin kuruma borcu olmaması gerektiğini kaydetti.
     Gülpak, ayrıntılı bilginin SGK Anamur Hizmet Birimi ya da İl Müdürlüğünden alınabileceğini belirterek, Özellikle Anamur gibi il merkezine uzak bir yerde hizmet birimimizin olması bizim için önemliydi. Vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırdığımız için mutluyuz. Ayrıca daha iyi bir hizmet binası için de çalışmalarımız sürüyor dedi.
     Toplantıya ANTSO Başkanı Abdülkerim Çilingir, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çetin, SGK Anamur Birimi Müdürü Muzaffer Aslan, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir, Mersin SMMMO Anamur Temsilcisi Ayhan Yıldız, esnaflar ve şirket temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Oktay Demir / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Anamurda sigorta prim teşvikleri anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER