Anaokulu değil hastane...

Anaokulu değil hastane... -Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesi Çocuk Servisinin duvarları, hasta çocuklara moral vermek için çizgi film karakterlerinin resimleriyle süslendi -Moral Terapistleri Grubu sorumlusu Kiraz: Bir


KÜTAHYA (A.A) - Zekeriya Türkel - Kütahyanın Simav ilçesinde, hastanenin Çocuk Servisi, hasta çocuklara psikolojik destek sağlanması amacıyla duvarlara Pepee, Caillou, Tweety, Pembe Panter, Keloğlan, Nasreddin Hoca gibi çizgi film karakterlerinin resimleri çizilip oyuncaklar dağıtılarak, adeta anaokuluna dönüştürüldü.
     Kütahya Kamu Hastaneleri Birliğinin, sağlık kuruluşlarından hizmet alan hastaların morallerinin yükseltilmesi amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Simavda bazı düzenlemeler yapıldı.
     Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesinde oluşturulan Moral Terapistleri Grubu, diyaliz cihazına bağlananlar ile çocuklara yönelik etkinlikler hazırladı.
     Geçen ay diyaliz hastalarına Türk Halk Müziği konseri verilmesi ve bir hastanın doğum gününün kutlanmasını organize eden grup, hasta çocuklara yönelik palyaço gösterisi ve çeşitli oyun etkinlikleri gerçekleştirdi.
     Grup, Çocuk Servisinde oluşturulacak Oyun Odası için Bir Oyuncak Bin Tebessüm kampanyası başlattı. Halen devam eden kampanyaya çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşlar tarafından oyuncaklar bağışlanıyor.
     Serviste yatan çocukların, kendilerini anaokulunda gibi hissetmesini sağlamaya çalışan grup, son olarak servisin duvarlarına resimler çizdirdi.
     Duvarlarda Pepee, Caillou, Tweety, Pembe Panter, Keloğlan, Nasreddin Hoca gibi karakterlerin resimlerini gören ve kendilerine dağıtılan oyuncaklarla zaman geçiren çocuklar, kısa süreliğine de olsa hastalıklarını unutuyor.
    
     -Ağlamayı bırakıp resimleri inceliyorlar-
    
     Moral Terapistleri Grubunun sorumlusu Mehmet Ali Kiraz, AA muhabirine, Çocuk Servisi için planladıkları çalışmaların, Türkiyedeki hastaneler arasında ilk kez Simavda hayata geçirildiğini söyledi.
     Daha önce hastanede yatan çocukları, oyuncak vererek biraz da olsa gülümsetebildiklerini belirten Kiraz, şöyle konuştu:
     Şimdi ise hastanede yatan çocukların, kendilerini hastanede değil sevdikleri çizgi film kahramanlarıyla bir arada olduklarını hissetmesini hedefledik. Bu amaçla Çocuk Servisimizin duvarlarını çizgi film karakterlerinin resimleriyle süsledik. Bir anaokulu ortamı oluşturarak, çocukların mutlu olmasını sağlayıp tedavilerinde olumlu sonuçlar elde etmeyi umuyoruz.
     Hasta yakını Mustafa Ünal da uygulamadan dolayı hastane yönetimi ve Moral Terapistleri Grubuna teşekkür etti.
     Serviste çocuklar için güzel bir ortam oluşturulduğunu dile getiren Ünal, Çocuklar, hastanede olduklarını unutup, kendilerini çizgi film izlerken veya bir bahçedeymiş gibi hissediyor dedi.
     Çocuğu serviste yatan Nurdan Özyurt ise çocuklar ağladığında koridora çıkardıklarını ve çizgi film karakterlerinin resimlerini görünce ağlamalarının kesildiğini ifade etti.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Anaokulu değil hastane... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER