Anayasa Mahkemesinin oda ve borsa seçimlerine

Anayasa Mahkemesinin oda ve borsa seçimlerine ilişkin kararı -İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: Yol arkadaşlarım yeniden başkan olmamı isterlerse bu onurlu görevi sürdürürüm


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, oda seçimlerinde meclis üyeliğine aday olduğunu, yol arkadaşlarının yeniden başkan olmasını istemeleri halinde bu görevi sürdürebileceğini belirtti.
     Anayasa Mahkemesinin, oda ve borsalarda üst üste 2 dönem yönetim kurulu veya meclis başkanlığı yapmış olanların, aradan 2 seçim dönemi geçmedikçe aynı göreve yeniden seçilemeyeceklerine ilişkin kanun hükmünü iptal etmesiyle ilgili yazılı açıklama yapan Demirtaş, koltuk sevdalısı olmadığını, görev yaptığı sürece Odanın ve İzmirin hizmetkarı olduğunu belirtti.
     Bulunduğu makamlar içinde en önemlisinin de 21 yıl hizmet verdiği İZTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi olduğunu belirten Demirtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Uzun süredir İzmire, Odamıza ve camiamıza hizmet ediyorum. Önümüzdeki seçimlerde de ilk olarak mensubu bulunduğum komiteden meclis üyeliğine adayım. Meclis üyeliği seçimlerinin ardından yol arkadaşlarım yeniden başkan olmamı isterlerse bu onurlu görevi sürdürürüm. Umarım bu görev süreci içinde de EXPOyu İzmire kazandırırız.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış / Tolga Albay
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Anayasa Mahkemesinin oda ve borsa seçimlerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER