ANGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Türkoğlu:

ANGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Türkoğlu: -Hükümetin Alevilikle ilgili başlattığı çalışmalar kesintiye uğramadan devam ettirilmeli


ANKARA (A.A) - ANGİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Teoman Türkoğlu, Hükümetin Alevilikle ilgili başlattığı çalışmalar kesintiye uğramadan devam ettirilmeli ifadesini kullandı.
     Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Alevilikle ilgili tartışmaların toplumda onarılması güç yaralar açtığını belirterek, şunları kaydetti:
     Alevilerin inandıkları gibi yaşama hakkına sahip olduklarını Anayasal teminat altına alınarak, bu tartışmalar sona ermeli. Ancak Alevilik konusunda hala önemli sıkıntılar yaşanıyor. Milyonlarca Alevi vatandaşımız temel hak ve özgürlükleri kullanma konusunda tedirgin
     Hükümetin 2009 yılında başlattığı Alevi Çalıştayı programının büyük önem taşıdığını da vurgulayan Türkoğlu, şöyle devam etti:
     Bu çalıştay milyonlarca Alevi vatandaşımız tarafından önemsenmiş, merakla takip edilmiş, büyük heyecan uyandırmıştır. Ancak söz konusu çalıştay daha sonra kesintiye uğrayarak, sonuçlandırılamamıştır. Alevi camiası bu çalıştayla ilgili programların devam etmesini istemektedir. Bugün Türkiyede temel hak ve özgürlükler konusunda önemli günler yaşanmaktadır. Fertlerin özgürlük alanlarının anayasal teminatla koruma alındığı bu günlerde maalesef Alevi kökenli vatandaşlarımızın istek ve talepleri yetkililer tarafından dikkate alınmamaktadır. Bu olumsuz tablonun bir an evvel düzeltilmesi gerekmektedir.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber ANGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Türkoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER