Ankara 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Ankara 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Eksilmeyen heyecanımızla, takım ruhu içinde ortaya koyduğumuz çalışmalarla Ankarada planlanan tüm yatırımlar gerçekleştirilmeye devam ediliyor dedi.
     İl Genel Meclisi Toplantı Salonunundaki yılın ilk 6 ayının değerlendirildiği, 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında konuşan Vali Yüksel, toplam bedeli 9,8 milyar liraya mal olması öngörülen bin 198 projenin, yetkili kurumların takibi altında olduğunu söyledi.
     Şu ana kadar 138 projenin tamamlandığını, 777 projenin hızla devam ettiğini, 282 projenin ise ihalelerinin sürdüğünü bildiren Yüksel, ilk 6 ayda projelere toplam 738 milyon lira harcandığını belirtti.
     Proje sıralamasında ilk üçte eğitim, ulaştırma ve tarımın yer aldığını bildiren Yüksel, Bunları turizm ve sağlık takip ediyor. Turizm şimdilik belki olması gereken yerde değil ama biz turizme çok önem veriyoruz. Şu anda Ankara turizm kulvarında bir nefes tutma döneminde. Göreceksiniz gelecek toplantılarda ilk sıralarda turizm de yer alacak. Geçmişle kıyaslandığında projelerin gerçekleşme oranı yüzde 50 oranında arttı. Eksilmeyen heyecanımızla, takım ruhu içinde ortaya koyduğumuz çalışmalarla Ankarada planlanan tüm yatırımlar gerçekleştirilmeye devam ediliyor diye konuştu.
     Kamu yöneticilerinin her türlü kaynağın israfı konusunda çok dikkatli olmasını isteyen Yüksel, iş gücünün ve enerjinin de tasarruflu kullanılması gerektiğine dikkati çekti.
     Vatandaşların ihtiyaçlarının ve sorunlarının giderilmesi noktasında, yetkilerin devredilmesinin süreci hızlandıracağına işaret eden Yüksel, hizmete kavuşma noktasında zaman kaybı yaşanılmamasına özel önem gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.
    
     -İl Özel İdaresi KÖYDES ile köyleri kalkındırıyor-
    
     İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan da 2012nin 2. dönemi itibarıyla yatırım programı KÖYDES kapsamında 53, özel idare bütçesinden 802, merkezi idare bütçesinden 50 olmak üzere toplam 905 yatırım projesinin yürütüldüğünü söyledi.
     Projelerin keşif bedellerinin 399 milyon 102 bin lira, toplam ödeneğin 194 milyon 339 bin lira, dönem sonu harcamaların ise 34 milyon 637 bin lira olduğunu bildiren Ceylan, 30 Haziran itibarıyla projelerin gerçekleşme oranının yüzde 32 olarak belirlendiğini kaydetti.
     Ceylanın ardından diğer il müdürleri ve yetkililer de kurumlarının ilk 6 aylık çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
     Toplantı, planlanan yatırımların bundan sonraki 6 ayda da ivedilikle sürdürülmesi kararıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Ankara 3. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER