Ankara Büyükşehir, kurban satış yerlerini ilaçlıyor

Ankara Büyükşehir, kurban satış yerlerini ilaçlıyor -Büyükşehir Belediyesi, kurban bayramı öncesi 26 araç ve 200 personelle tüm kurban satış noktalarında sürekli ilaçlama yapacak


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, oluşturduğu özel ilaçlama ekibi ile kurban satış yerlerini sürekli ilaçlıyor. 26 araç ve 200 personelin görev yaptığı ekip, kurban satış ve kesim alanlarında başlatılan ilaçlama çalışmalarını bayram sonuna kadar sürdürecek.
     Büyükşehir Belediyesi, başkentlilerin sağlıklı ve temiz bir çevrede kurbanlık kesimi yapabilmeleri için bayram öncesi başlattığı ilaçlama çalışmalarına bayramdan sonra da devam edecek. Herhangi bir hastalık riskini önlemek için oluşturulan ekiple kurban satışı ve kesimi yapılan alanlar sürekli ilaçlanacak.
     Ankara-nın tüm ilçelerinde yapılan dezenfeksiyon ve karasinek ilaçlama çalışmalarıyla hastalık riskinin ortadan kaldırılması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı-na bağlı ekipler, başkentin tüm ilçelerinde önceden belirlenen kurban kesim alanlarında sağlıklı ortamlar oluşturulması amacıyla bayram öncesinde yaptığı dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmalarına bayram sonuna kadar devam edecek.
    
     -İlaçlama bayram sonrasında da sürecek-
    
     Başkentte yıl boyunca sinek, sivrisinek ve her türlü haşere ile yoğun ve başarılı bir mücadele gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipleri, aralıksız sürdürdüğü çalışmalarına Kurban Bayramı sonrasında da devam edecek. İlaçlama, kurban artıklarının bölgeden temizlenip, halk sağlığını olumsuz yönde etkilemeyecek hale gelinceye kadar devam edecek.
     Yaya ekipleri ve araçlarla etkin bir mücadelede bulunan Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla Ankaranın mücavir alanlarını 5 bölgeye ayırdığı çalışmalarda, her türlü zararlı hayvanların üreme ve barınma yerlerini sürekli kontrol altında tutuyor.
     Sonbahar ve kış boyunca da devam edecek ilaçlama ile, kent zararlıları olarak tanımlanan sinek, bit, hamam böceği, fare gibi taşıyıcıların insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bu taşıyıcılardan oluşabilecek bazı hastalıkların önlenmesi hedefleniyor.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Ertuğrul Cingil
<< Önceki Haber Ankara Büyükşehir, kurban satış yerlerini ilaçlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER