Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Yenileme Projesi kapsamındaki çalışmalarına, Çıkrıkçılar Yokuşu Mazi Sokaktaki restorasyon uygulamaları ve Hacı Bayram Camii civarında seyir terası ile otopark yapımını da ekliyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin imarı, ekonomik ve sosyal hayatı, ulaşımı, dönüşüm projeleri gibi konularda gündem maddelerinin görüşüldüğü kasım ayı toplantılarına devam ediyor.
     Toplantıların 5inci oturumunda, kentsel sit alanında kalan bazı bölgelerde yapılacak restorasyon çalışmaları ele alındı. Mecliste oybirliğiyle kabul edilen başkanlık yazısı doğrultusunda, Çıkrıkçılar Yokuşu Mazi Sokakta şubatta çıkan yangın nedeniyle işyerlerindeki kayıpların en kısa sürede telafi edilmesi kararı alındı.
     Meclis gündeminde ele alınan bir başka konu da Hacı Bayram bölgesindeki tarihi gelişim ve dönüşüme ilişkin oldu.
     Toplantıda başkanlık yazısının görüşülmesinin ardından Altındağ ilçesi Ulus semti Hacı Bayram bölgesi kentsel sit alanında, Akşemseddin ve Gülbaba sokakları kesişimi, 19953 ada 1 parseldeki tescilli taşınmazın yanında yer alan araziye seyir terası ve altındaki alana kapalı otopark yapılması, açık alanlarının ise düzenlenmesine karar verildi.
     Meclis toplantısında ayrıca Taylandda düzenlenecek Asya Belediye Başkanları toplantısında Büyükşehir Belediyesinden bir heyetin katılarak Ankarayı temsil etmesi oybirliğiyle kararlaştırıldı.
    
     Muhabir: Esra Altınmakas
     Yayıncı: ERtuğrul Cingil
<< Önceki Haber Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER