Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Temel: -Ayaşın önemli ihtiyaçlarından biri olan soğuk hava deposu ihtiyacı IPARD projeleriyle giderilebilir


ANKARA (A.A) - Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ayaşın önemli ihtiyaçlarından biri olan soğuk hava deposu ihtiyacının Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Yatırımları Hibe Programı (IPARD) projeleriyle giderilebileceğini belirtti.
     Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Müdürlük tarafından Ayaşa bağlı Akkaya Köyünde düzenlenen toplantıyla domates üretiminde entegre mücadele yöntemi hakkında çiftçilere bilgi verildi.
     Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, burada yaptığı konuşmada, tarımsal üretimin artırılması ve yapılan desteklemelerden maksimum düzeyde yararlanılabilmesi için çiftçilere birlikte hareket etme ve kooperatiflere üye olmaları çağrısında bulundu.
     Akkaya Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin üye sayısının artmasıyla proje ve desteklemelerden daha etkin olarak faydalanılabileceğini, kendisinin de bu konuda her türlü desteği vereceğini belirten Temel, sebze ve meyve ürünlerinin daha iyi değerlendirilebilmesi ve pazarlanabilmesi için çiftçilere Sebze Üreticileri Birliği kurmalarını önerdi. Temel, bu sayede yeni Hal Kanunu uyarınca üretici birliklerinin ürünlerini komisyonculara gerek kalmadan direkt olarak hallerde kendilerinin pazarlayabileceğini anlattı.
     IPARD projelerine de değinen Temel, proje kapsamında 1 milyar 165 milyon avroluk destek verileceğini hatırlatarak, Ayaşlı çiftçilerden yüzde 65e varan oranlardaki bu hibe desteklerinden yararlanmaları çağrısında bulundu. Temel, bölgenin önemli ihtiyaçlarından biri olan soğuk hava deposu ihtiyacının IPARD projeleriyle giderilebileceğini dile getirdi.
     Ayaşta kadın çiftçilerin kurduğu ve yönettiği Türkiyeye örnek bir kooperatif bulunduğuna dikkati çeken Temel, IPARD projelerinde kadınlara pozitif ayrımcılık tanındığını ve bu projeyi de kadınlardan beklediklerini kaydetti.
     İlçede atıl durumda bulunan kurutma tesisini yeniden aktif hale getirmek üzere proje çalışması yapıldığını da belirten Temel, projeyle domates üretiminin yapılacağı tarlaların il ve ilçe müdürlüklerindeki teknik personel tarafından sürekli olarak kontrol edilerek üretimin projeye uygun yapılıp yapılmadığının takip edileceğini, projeye uygun üretim yapan üreticilere sertifika verilerek ürünlerin daha yüksek fiyatla alıcı bulmalarının sağlanacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Seval Ocak Adıyaman
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER