Ankara İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Ankara İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı -Vali Yüksel: -Kentte uygulanan toplam proje sayısı bin 639. Projelerden 584ü tamamlandı. 882si devam ediyor. 173ü de ihale aşamasında


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, kentte uygulanan toplam proje sayısının bin 639 olduğunu, projelerden 584ünün tamamlandığını, 882sinin devam ettiğini, 173ünün de ihale aşamasında olduğunu bildirdi.
     Vali Yüksel, Ankara İl Genel Meclisi Salonunda düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısında, 2012 yılını son derece başarılı geçirdiklerini söyledi.
     30 Eylül tarihi itibarıyla ilde uygulanan toplam proje sayısının bin 639 olduğunu anlatan Yüksel, projelerin toplam bedelinin 11,18 milyar ve fiili ödeneğinin 1,51 milyar lira olduğunu belirtti.
     Yüksel, bu ödeneklerden dönem içerisinde 1,20 milyar lira nakdi harcama gerçekleştiğini açıkladı.
     Dönem sonu itibarıyla projelerden 584ünün tamamlandığını, devam eden proje sayısının da 882 olduğunu dile getiren Yüksel, ihale aşamasında da 173 olduğunu anlattı.
     Kamu kuruluşlarına ait projelerin 2012 yılında aktarılan ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranının yüzde 80 olduğuna işaret eden Vali Yüksel, bu oranın büyük iller arasında yüzde 50 ile 70 arasında olduğu bilgisini vererek bunun büyük bir başarı olduğunu vurguladı.
     Vali Yüksel, 2011 yılında en fazla yatırım yapılan alanlar arasında 537 projeyle eğitimin birinci, 236 projeyle ulaştırma sektörünün ikinci, 153 projeyle tarım sektörünün üçüncü, 52 projeyle kültür ve turizmin dördüncü ve 46 projeyle sağlık sektörünün beşinci sırada yer aldığını kaydetti.
     Vali Yüksel, Ankaradaki hizmetlerin genel vizyonunun vatandaş odaklı yönetim anlayışını özümsediğini, hizmette kaliteyi ön planda tuttuğunu ve teknolojiyi de vizyonu içerisinde barındırdığını dile getirdi.
     Yüksel, Bürokrasiyi ya azaltın ya azaltın. Tablolarınızı tekrar gözden geçirin, vatandaşın başvuru ve şikayet haklarını nasıl kullanacağını web sayfalarında yayınlayın ve de vatandaşa ne söz verdiyseniz onu yerine getirmeye çalışın dedi.
     Toplantıya katılan kurum ve kuruluşların temsilcileri de çalışmaları hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir : Mehtap Yılmaz
     Yayıncı: Ziver Büyüktaş
<< Önceki Haber Ankara İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER